Ρεπορτάζ

Σταθήκαμε δίπλα στις επιχειρήσεις

Την διαβεβαίωση ότι το Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στάθηκε καθ’ όλη την διάρκεια του 2020 και της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού, στο ύψος των περιστάσεων, έδωσε χτες, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι «σταθήκαμε δίπλα στις επιχειρήσεις, από τις πιο μικρές έως τις μεγαλύτερες, δίπλα στον εμπορικό κόσμο αλλά και στην αγορά. Αυτό έγινε και με έναν μεγάλο κύκλο επαφών και προσεγγίσεων διαβούλευσης καθώς και με καθημερινούς ελέγχους.
Παρόμοιοι έλεγχοι δεν έχουν σταματήσει να διενεργούνται σε όλα τα νησιά περιοχής ευθύνης μας στο Νότιο Αιγαίο».
Όπως ανέφερε «αυτό που κάνει η υπηρεσία μας είναι να διενεργεί ελέγχους στις επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές για λόγους τροφοδοσίας κι επιτρέπεται η λειτουργία τους.
Έχουμε επισκεφτεί δεκάδες κομμωτήρια, κρεοπωλεία, παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ (μικρά και μεγάλα) κ.λπ. Ο έλεγχος περιλαμβάνει από την τήρηση της εφαρμογής των μέτρων του κορωνοϊού μέχρι και την λειτουργία POS και γενικότερα, τις κείμενες διατάξεις.
Η διαπίστωσή μας, είναι ότι όλα τα μέτρα τηρούνται κανονικά. Οι τιμές, έχουν διαμορφωθεί σε κανονικά επίπεδα για την εποχή ενώ υπάρχει επάρκεια αγαθών στην αγορά.
Σύντομα θα δώσουμε στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες με αριθμούς. Αυτό που είμαι σε θέση να διαβεβαιώσω είναι πως δεν έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της αγοράς –γενικότερα.
Ο εμπορικός κόσμος, παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχει μια πολύ καλή προσέγγιση με την ΠΝΑι όπου αφουγκραζόμαστε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και συζητάμε τις προτάσεις τους» ευχόμενος, το επόμενο έτος να είναι καλύτερο και να επανέλθουμε στην κανονικότητα.
Ερωτηθείς εάν κάποιες επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο έχουν ζητήσει ευνοϊκότερη μεταχείριση επειδή δεν σημειώθηκαν πολλά κρούσματα ούτε έξαρση της πανδημίας, ο κ. Φλεβάρης δήλωσε:
«Διάφοροι κλάδοι υποβάλλουν αιτήματα. Υπάρχει καλή προσέγγιση και συνεργασία και προωθούμε τις προτάσεις εκεί όπου είναι το κέντρο των αποφάσεων.
Εμείς ως Τμήμα Εμπορίου ακολουθούμε την νομοθεσία αλλά όποιος φορέας έχει κάποιο αίτημα, το προωθούμε για να εξεταστεί –όπως γίνεται σε όλες τις χώρες από τις αρμόδιες επιτροπές».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου