Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του αφέθηκε μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως υπηρεσίας ένας 23χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την 19η Οκτωβρίου 2020 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του κατηγορούμενου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 494,2 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε δέκα συσκευασίες, 3 φυτά κάνναβης, ύψους έως 50 εκατοστά, τα οποία καλλιεργούσε υπό ελεγχόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη αυτοσχέδια εγκατάσταση, πλήρης εξοπλισμός εσωτερικού τύπου καλλιέργειας κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 11.600 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.
Επίσης, σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο δράστης βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 5,1 γραμμαρίων.
Απολογούμενος αποδέχτηκε την κατοχή υποστηρίζοντας ότι προόριζε την κάνναβη για ιδίαν χρήση και δήλωσε χρόνιος χρήστης ινδικής κάνναβης.
Ισχυρίστηκε ότι επί δέκα τουλάχιστον χρόνια κατά διαστήματα εμφανίζει παροδικές ψυχικές διαταραχές ενώ υποστήριξε ότι την ποσότητα των ναρκωτικών την προμηθεύτηκε από έναν Αλβανό στο κέντρο της Ρόδου, έναντι 1.500 € και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν χειρίστης ποιότητας και καμένη.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Τάσος Διάκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ