Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χτες από κοινού οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλέξανδρος Κολιάδης και Κώστας Ταρασλιάς με αντικείμενο την διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής του Δημήτρη Κασιμάτη.
«Ο ΔΟΠΑΡ διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής, παρουσιάζοντας έναν δικό μας, ντόπιο ζωγράφο, τον Δημήτρη Κασιμάτη που έχει εμπνευστεί μέσα από τα μάτια του γιου του ο οποίος ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την μουσική.
Σε αυτή την έκθεση συμμετέχει η κα Νάγια Σφακιανάκη. Θέλω να τονίσω ότι όλες αυτές οι εκθέσεις με ντόπιους καλλιτέχνες, είναι πάρα πολύ σημαντικές, διότι αποδεικνύουν πως η πόλη μας συνεχίζει τον Πολιτισμό ενώ βοηθάει και στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος.
Αυτές οι δράσεις δείχνουν ότι είναι μια ζωντανή πόλη, ακόμη και εν μέσω κορωνοϊού –κάτι για το οποίο οφείλουμε να συγχαρούμε τους καλλιτέχνες αλλά κυρίως τον ΔΟΠΑΡ που στηρίζει όλη αυτή την δουλειά», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Ταρασλιάς, συγχαίροντας τον ζωγράφο.
Ο κ. Κολιάδης (που είναι και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ) δήλωσε: «Εμείς οφείλουμε να στηρίζουμε τους ντόπιους καλλιτέχνες και ειδικά όσους έχουν δείξει ότι είναι αξιόλογοι και το επίπεδό τους είναι υψηλό –στο θέατρο, στην μουσική, στην ζωγραφική κ.λπ. Θέλουμε να έχουμε εξωστρέφεια αλλά στηρίζουμε και το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας».
Μιλώντας ο κ. Κασιμάτης, περιέγραψε την εμπειρία του με τον γιο του ο οποίος έχει επαφή με την μουσική και τον ενέπνευσε για την έκθεση αυτή.
Ευχαριστώντας τους αντιδημάρχους και την δημοτική αρχή, είπε μεταξύ άλλων: «Τα έργα είναι εμπνευσμένα από τον γιο μου που παίζει πιάνο κι έχει ήδη κερδίσει βραβεία. Η τεχνοτροπία είναι ο εξπρεσσιονισμός ενώ συμμετέχει η κα Σφακιανάκη με έργα αφηρημένου εξπρεσσιονισμού».
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την προσεχή Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 στο Κατάλυμα Ντε Μιγί μέχρι και στις 7 Νοεμβρίου 2020.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ