Τοπικές Ειδήσεις

Ερώτηση Βασ. Υψηλάντη προς τον Υπ. Υγείας για άμεση κάλυψη με αναισθησιολόγους του ΓΝΡ

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη θέτει το θέμα της επείγουσας και άμεσης κάλυψης και μέχρι της πρόσληψης, ιατρών αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Ρόδου, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου.

Το πλήρες κείμενο της κοινοβουλευτικής ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Προς τον αξιότιμο Υπουργό Υγείας.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Θέμα: «Κάλυψη αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου».

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Την παρούσα περίοδο, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, υπηρετούν τρεις ιατροί αναισθιολόγοι, από τους οποίους ο ένας βρίσκεται σε άδεια ανατροφής τέκνου και έχει εκδοθεί διαταγή για την επιστροφή και εκτέλεση εφημεριών και μία γιατρός που βρίσκεται σε άδεια λοχείας.

Με τα δεδομένα αυτά καθίσταται σαφές ότι το πλαίσιο εφημέρευσης του αναισθησιολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου είναι επισφαλές διότι οι υπάρχοντες δύο αναισθησιολόγοι πραγματοποιούν συνεχόμενες εφημερίες και υπάρχουν ημέρες όπου βρίσκεται μόνο ιατρός σε ετοιμότητα, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους ασθενείς που δέχεται από όλη τη Δωδεκάνησο το Γ.Ν. Ρόδου.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω,

 

Ερωτάται ο αξιότιμος Υπουργός Υγείας,

 

Πως προτίθεται άμεσα το Υπουργείο Υγείας και μέχρι την πρόσληψη νέων ιατρών να διασφαλίσει περισσότερους αναισθησιολόγους για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου