Αθλητικά

Αγωνία για τα πανελλήνια πρωταθλήματα!

Στο φως της επικαιρότητας ήρθε χθες μία απίστευτη ιστορία καθώς όσο υπάρχει διοίκηση πρωτοδικείου στην ΕΟΚ τόσο θα υπάρχει κίνδυνος θα χαθούν τα μόρια των νεαρών αθλητών στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Ως γνωστόν η ΕΟΚ έχει διοίκηση πρωτοδικείου. Όπως θα διαβάσετε, η έναρξη των πανελληνίων πρωταθλημάτων εφήβων και παίδων είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Και αυτό διότι θα πρέπει να γίνει τροποποίηση στην προκήρυξη προκειμένου να είναι εφικτή η διεξαγωγή τους. Όμως εδώ υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα. Με βάση το νόμο για την περίοδο 2020- 2021 δεν μπορεί να κάνει τροποποίηση στην προκήρυξη καμία προσωρινή διοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν γίνουν εκλογές στις 30 Μαΐου τότε τα πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων και εφήβων είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα διεξαχθούν. Για τη διοίκηση πρωτοδικείου δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα, με βάση το νόμο, να τροποποιήσει την προκήρυξη.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι για να μπορέσει να αλλάξει η προκήρυξη, να προσαρμόσουν τα πρωταθλήματα στα δεδομένα που επικρατούν, και τελικά να διεξαχθούν, θα πρέπει η ΕOΚ να έχει μόνιμη διοίκηση. Και όχι προσωρινή όπως είναι τώρα. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα καθώς αγγίζει νεαρούς αθλητές, το μέλλον δηλαδή της χώρας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κίνδυνο να χάσουν τη μοριοδότηση μέσα από τα πανελλήνια πρωταθλήματα. Ομολογουμένως είναι κάτι το οποίο μπορεί να επιφέρει αντιδράσεις. Και συμφωνούμε όλοι ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί.
Η ΕΟΚ θα πρέπει να αποκτήσει σταθερή διοίκηση ώστε να προχωρήσουν αυτά τα ζητήματα. Πολύ δε περισσότερο να ηρεμήσουν γονείς και μαθητές για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Που φυσικά έχει να κάνει με το μέλλον των παιδιών. Η διοίκηση πρωτοδικείου δεν μπορεί να κάνει απολύτως καμία τροποποίηση στην προκήρυξη. Χάσιμο χρόνου για ένα τόσο πολύ σημαντικό θέμα. Φαίνεται ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μην υπάρχει νέα καθυστέρηση μετά τις 30 Μαΐου σε ότι αφορά στη διεξαγωγή των εκλογών. Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος μη χαθεί άλλος.
«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ»
Το θέμα της διεξαγωγής των ηλικιακών πρωταθλημάτων αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα καθώς ο χρόνος πλέον πιέζει και τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν δεν είναι απεριόριστα. Στις προθέσεις πάντως της υπηρεσιακής διοίκησης της ΕΟΚ είναι οι διοργανώσεις αυτές (έφηβοι, νεανίδες, παίδες, κορασίδες) να γίνουν κανονικά. Ο γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Κ. Τάκης Τσαγκρώνης είπε χαρακτηριστικά: «Η δική μας απόφαση είναι να υλοποιηθούν κανονικά τα πρωταθλήματα. Εφόσον δοθεί η σχετική άδεια από την πολιτεία για διεξαγωγή αγώνων σε αυτές τις ηλικίες θα ξεκινήσουμε κανονικά. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε γονείς, παιδιά και σωματεία. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου κάποιο νομικό εμπόδιο γιατί η απόφαση για την διεξαγωγή και συνέχιση των πρωταθλημάτων είχε ήδη παρθεί από την προηγούμενη διοίκηση κι όχι από αυτήν του πρωτοδικείου. Θα βρεθούν οι ημερομηνίες και ο τρόπος διεξαγωγής».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου