ΕΓΚΑΙΝΙΑ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018,   ΩΡΑ 20.00

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του  Δήμου Ρόδου, αισθάνονται ιδιαίτερη τιμή και χαρά, για την πραγματοποίηση  της σημαντικής αυτής εαρινής έκθεσης, που αποτελεί σημαντικό εικαστικό γεγονός στη πόλη της Ρόδου αυτήν την περίοδο.

Θα εκτεθούν έργα  τα οποία καλύπτουν δημιουργίες των τελευταίων ετών που κινούνται ανάμεσα  στην οργανική αφαίρεση και την σχηματοποιημένη αναπαράσταση. Ο  καλλιτέχνης  ασκεί και την γλυπτική και την χαρακτική με ακέραιο πάθος συνδυάζοντας υψηλή τεχνική  και αίσθημα ρυθμού και μελωδικής οργάνωσης της φόρμας. Στα γλυπτά του κυριαρχεί η οργανική ανάπτυξη ενός βασικού θέματος, ένας δυναμικός συνδυασμός του φυτού που μεγαλώνει και του πετρώματος που απλώνεται με αισθητικούς  όμως όρους. Η  χαρακτική  του πάλι διακρίνεται για το σχηματοποιημένο της σχέδιο που οδηγεί σε αρχιτεκτονικές λύσεις και τη δραματική περιορισμένη χρήση του χρώματος που κάνει τους μαυρόασπρους  χώρους  να λάμπουν από εσωτερικό φως.

Ο Δημήτρης Τσιρογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο εργαστήριο Γλυπτικής με καθηγητή τον κ. Χατζηιωαννίδη Φώτη.

Έλαβε υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. για τις επιδόσεις του στο τέταρτο έτος των σπουδών του.

Έχει εικονογραφήσει βιβλία με χαρακτική.

Στη γλυπτική έχει φιλοτεχνήσει μνημεία και προτομές για δημόσιους χώρους κυρίως σε πόλεις της Ηπείρου όπως μνημεία εθνικής αντίστασης, προτομές ηρώων και άλλων όπως του ποιητή Κρυστάλλη στην Φιλιππιάδα και του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη έξω από την Δημοτική Πινακοθήκη της Άρτας.

Έχει πραγματοποιήσει 12 ατομικές εκθέσεις (Αθήνα, Ύδρα, Άρτα, Γιάννινα, Χανιά, Θεσσαλονίκη κ.α) και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις από το 1995 και μετά, όπως στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου, την Δημοτική Πινακοθήκη Αθήνας, Άρτας, Ιωαννίνων και Πειραιά, στην Πινακοθήκη Πιερίδη, στο Γκάζι, στο Ζάππειο Μέγαρο, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηνών κ.α.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 25 Απριλίου έως 27 Ιουνίου.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά  8.00 – 22.00 Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης (παλαιό συσσίτιο),

οδός Σωκράτους 179 , Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου .

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ