ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΛΕΜΦΙΚΟ Μασάζ με την Πρεσσοθεραπεία για υγιή πόδια χωρίς κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κατερίνα Παπασάββα
Κατερίνα Παπασάββα-Λαμπαδάκη, Αισθητικός, Πτυχ/χος Αθηνών και Βιέννης, υπεύθυνη του κέντρου Ομορφιάς και Υγείας katerinadayspa στη Ρόδο, οδός Μεγ. Κων/νου 30, τηλ. 22410 -29504 και 31016. www.katerinadayspa.gr

Γρά­φει η

Κα­τε­ρί­να Πα­πα­σάβ­βα,

Αι­σθη­τι­κός

Η λέμ­φος είναι το πιο ση­μα­ντι­κό υγρό του αν­θρω­πί­νου σώ­μα­τος μετά το αίμα γιατί είναι το αμυ­ντι­κό του σύ­στη­μα που βοηθά στην καλή υγεία του ορ­γα­νι­σμού!

Το λεμ­φι­κό μασάζ είναι μια ήπια μά­λα­ξη (μασάζ) που βελ­τιώ­νει την υγεία. Στό­χος του είναι να προ­ά­γει την φυ­σι­κή απο­στράγ­γι­ση της λέμ­φου, του υγρού που απο­μα­κρύ­νει τα από­βλη­τα του με­τα­βο­λι­σμού. Γί­νε­ται σε όλες τις ηλι­κί­ες, ακόμα και στις έφη­βες για να απαλ­λα­χθούν από την κα­τα­κρά­τη­ση υγρών. Κι­νη­το­ποιεί όλο τον ορ­γα­νι­σμό και τις με­τα­βο­λι­κές δια­δι­κα­σί­ες, ενι­σχύ­ο­ντας και την λι­πό­λυ­ση.

Λεμ­φι­κό μασάζ γί­νε­ται σή­με­ρα και με την πρεσ­σο­θε­ρα­πεία,ένα ει­δι­κό μη­χά­νη­μα που συν­διά­ζει ήπια θερ­μό­τη­τα (αλλά λει­τουρ­γεί και χωρίς θερ­μό­τη­τα) και μασάζ!

Στο λεμ­φι­κό μασάζ χρη­σι­μο­ποιού­με έναν συ­γκε­κρι­μέ­νο βαθμό (ήπιας) πί­ε­σης, και οι χει­ρι­σμοί εκτε­λού­νται με ρυθ­μι­κό­τη­τα, η οποία απο­σκο­πεί στην διέ­γερ­ση της κυ­κλο­φο­ρί­ας της λέμ­φου.

Επει­δή το λεμ­φι­κό σύ­στη­μα δεν πε­ριέ­χει αντλία, όπως το κυ­κλο­φο­ρι­κό την καρ­διά, εύ­κο­λα πε­ριέρ­χε­ται σε συμ­φό­ρη­ση και στα­σι­μό­τη­τα, η οποία επι­δει­νώ­νε­ται αν το άτομο διε­ξά­γει κα­θι­στι­κή ζωή, δεν τρέ­φε­ται σωστά ή έχει ανά­λο­γη κλη­ρο­νο­μι­κή προ­διά­θε­ση.

Εφαρ­μό­ζε­ται σε λεμ­φοι­δή­μα­τα, σε οι­δή­μα­τα από έλ­λει­ψη κί­νη­σης,σε πε­ριό­δους άγ­χους και στρές, χρό­νιες φλεγ­μο­νές, μετά από εγ­χει­ρή­σεις, κα­τα­πο­λε­μά το αί­σθη­μα κο­πώ­σε­ως, το­νώ­νει το ανο­σο­ποι­η­τι­κό, κα­τα­πο­λε­μά τα πρη­ξή­μα­τα των πο­διών, τα αρ­θρι­τι­κά, τους χρό­νιους πό­νους, την αυ­πνία, την κα­τα­κρά­τη­ση υγρών, κα­τα­πραύ­νει τις ημι­κρα­νί­ες, διώ­χνει την κυτ­τα­ρί­τι­δα αλλά βελ­τιώ­νει και την ποιό­τη­τα του δέρ­μα­τος!

Το λεμ­φι­κό μασάζ είναι μια ει­δι­κή αντιοι­δη­μα­τι­κή τε­χνι­κή, που κύριο στόχο έχει την πα­ρο­χέ­τευ­ση του λεμ­φι­κού υγρού, την ανα­ζω­ο­γό­νη­ση των ιστών, τη σωστή λει­τουρ­γία των ορ­γά­νων και τη βελ­τί­ω­ση του ανο­σο­ποι­η­τι­κού συ­στή­μα­τος.

Σε πε­ριό­δους άγ­χους και στρές έχει απο­δει­χθεί ότι έχει ευ­ερ­γε­τι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα γιατί δρά χα­λα­ρω­τι­κά ενά­ντια στην έντα­ση των νεύ­ρων και των μυών

Το όμορ­φο δέρμα, το υγιές σώμα και το κα­θα­ρό μυαλό είναι άμεσα εξαρ­τη­μέ­να από τη ροή της λέμ­φου. Άτομα που ζουν σε μο­λυ­σμέ­νο πε­ρι­βάλ­λον, κά­νουν κα­θι­στι­κή ζωή, κακή δια­τρο­φή και είναι συ­νε­χώς υπό πίεση και στρες συ­νη­θί­ζουν να έχουν μειω­μέ­νη λεμ­φι­κή ροή. Γι’ αυτό το λόγο μπο­ρεί να εμ­φα­νί­ζουν οι­δή­μα­τα και μειω­μέ­νο ανο­σο­ποι­η­τι­κό σύ­στη­μα.

Η Πρεσ­σο­θε­ρα­πεία γί­νε­ται έως και 3 φορές την εβδο­μά­δα και διαρ­κεί 30-45 λεπτά ώρας.

Κα­τε­ρί­να Πα­πα­σάβ­βα-

Λα­μπα­δά­κη, Αι­σθη­τι­κός,πτυχ/χος

Αθη­νών και Βιέν­νης,

υπεύ­θυ­νη του κέ­ντρου Ομορ­φιάς και Υγεί­ας

katerinadayspa στη Ρόδο, οδός Μεγ. Κων/νου 30, τηλ. 22410-31016.

www.katerinadayspa.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.