Ειδήσεις

Θύελλα στη Βουλή με Ζωή, Άδωνι και χρυσαυγίτες

Επεισοδιακά ξεκίνησε τις συνεδριάσεις της η νέα Βουλή λόγω της εισήγησης της Ζωής Κωνσταντοπούλου να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα κοινοβουλευτική διαδικασία για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ ΆδωνιΓεωργιάδη.

Η Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε την αναβολή της συζήτησης και της ψηφοφορίας λόγω της μη χορήγησης άδειας από τον εισαγγελέα των φυλακών στους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες να μεταβούν στο Κοινοβούλιο προκειμένου να ψηφίσουν.

Οι ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν σφοδρές και αυτός ήταν ο λόγος που η συνεδρίαση διεκόπη προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κόμματων.

Εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν στην εισήγηση αυτή η κυρίαΚωνσταντοπούλου ενημέρωσε τους βουλευτές ότι μολονότι είχε διαβιβαστεί πρόσκληση προκειμένου οι έγκλειστοι της Χρυσής Αυγής να μετάσχουν στην διαδικασία, από την εισαγγελική αρχή δεν δόθηκε άδεια χωρίς όμως η δικαιολογία να είναι αποδεκτή από τη Βουλή. «Αποφασίσαμε έπειτα από σχετική συζήτηση με τους αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου να υπάρξει μια σύντομη αναβολή προκειμένου η σύνθεση του Κοινοβουλίου να είναι πλήρης και όλοι οι βουλευτές να είναι εδώ για ασκήσουν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. Αυτή είναι η εισήγηση μας» δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Πρώτος αντέδρασε ο άμεσα «ενδιαφερόμενος», ο Άδωνις Γεωργιάδης που παρακάλεσε τους συνάδελφους του να ολοκληρωθεί σήμερα η συζήτηση διότι «ταλαιπωρούμαι και συκοφαντούμε αναίτια εδώ και καιρό».

Το επιχείρημα της κυρίας Κωνσταντοπούλου ότι δεν πρέπει η Βουλή «να αποδεχθεί μια at hoc περιστολή της σύνθεσης της δεν βρήκε σύμφωνο το κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο, αλλά και τον πρώην πρόεδρο του Κοινοβουλίου ΕυάγγελοΜειμαράκη.

Ο πρώτος κάλεσε την Πρόεδρο να του απαντήσει αν η Βουλή θα είναι δέσμια στο μέλλον των αποφάσεων της Δικαιοσύνης. Ο κ. Μειμαράκης από την πλευρά του επικαλούμενος και την κοινοβουλευτική πείρα του κ. Λαφαζάνη που ήταν στην αίθουσα άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι έτσι θα πρέπει να ακυρωθούν προηγούμενες αποφάσεις της Βουλής που ελήφθησαν χωρίς τους Χρυσαυγίτες.

Παράλληλα έψεξε την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι δεν πρέπει να αποφασίζει η ίδια αλλά να εισηγείται προς το Σώμα και να είναι αυτό που να παίρνει την τελική απόφαση.

Ο μόνος που επικρότησε τους χειρισμούς της ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος είπε ότι η Βουλή λειτουργεί με 300 βουλευτές και όχι με 294. «Ξέρω ότι μας σιχαίνεστε αλλά πρέπει να μας σέβεστε διότι ο λαός μας έχει εκλέξει τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη» κατέληξε.

Κατηγορηματικά αντίθετος με την αναβολή ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που εξέφρασε την άποψη ότι αν η εισήγηση της ΖωήςΚωνσταντοπούλου ανοίγει την κερκόπορτα δυσμενών εξελίξεων για την λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Την πρόεδρο της Βουλής στήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης που εκτίμησε ότι η συζήτηση μπορεί να αναβληθεί για άλλη μέρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου