Ρεπορτάζ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου (μέσω διαδικτύου) με σκοπό το συντονισμό και την συνεργασία όλων των φορέων στην εκτέλεση των έργων που έχουν άμεση σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχομένων πλημμυρικών φαινομένων.
«Όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ώστε να συζητήσουμε σχετικά με την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που τυχόν παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου. Βλέπουμε τυχόν κενά που μπορεί να υπάρχουν στο σχεδιασμό μας, η κάθε μία από τις υπηρεσίες μας αναφέρει πού και πώς μπορεί να παρέμβει ή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.», δήλωσε ο κ. Ευστρατίου μετά το πέρας της συνεδρίασης.
Σε ρέματα και ποτάμια, όπως δήλωσε ο κ. Ευστρατίου βρέθηκαν μπάζα και κλαδιά τα οποία απορρίπτουν εκεί διάφοροι, χωρίς να αναλογίζονται το πρόβλημα που προκαλούν. Μεταξύ άλλων ο κ. Ευστρατίου ανέφερε τα εξής:
«Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να έχουν ενταθεί τα φαινόμενα και φροντίζουμε για το μέγιστο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας.
Ειδικά στη Ρόδο έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια φέτος. Έχουν καθαριστεί πολλά ποτάμια σε όλο το νησί και συνεχίζουμε τους καθαρισμούς. Διαπιστώνουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας κλείνουν φρεάτια. Έχουμε βρει σε παραπόταμους κλαδιά και μπάζα!
Στην γέφυρα της Κρεμαστής συγκεκριμένα, στην κάτω μεριά του ποταμού, υπήρχαν παντού μπάζα. Γενικώς, ο καθένας πετάει όπου βρει από έπιπλα μέχρι και μπάζα! Και όλοι αυτοί, διαμαρτύρονται για τις πλημμύρες έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις. Πώς είναι δυνατόν να αντέξουν οι υποδομές κάτω από αυτές τις συνθήκες; Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τα ευθύνες του».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου