Τοπικές Ειδήσεις

Συνεχίζεται ο εκχυδαϊσμός της δημόσιας ζωής και στο Περιφερειακό Συμβούλιο!

Η συνεχιζόμενη απρεπής συμπεριφορά του συμβούλου της παράταξης του Μανώλη Γλυνού, Νίκου Κανταρζή στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, απασχόλησε προχθές το περιφερειακό συμβούλιο. Μετά τη μούτζα που «έστειλε» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου τον περασμένο Φεβρουάριο, η δεύτερη πράξη της πρωτοφανούς προσβλητικής συμπεριφοράς του κ. Κανταρζή απέναντι στους θεσμούς, σημειώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της ΠΝΑι υπό την προεδρία του κ. Χατζημάρκου.

Ο περιφερειάρχης, δήλωσε πώς τέτοιες απρέπειες δεν μπορούν να καλύπτονται με πολιτικό-ιδεολογικό μανδύα και τόνισε πώς όλη η ρητορική της «αγιοποίησης» της αλητείας (όχι της πολιτικής αλλά της κοινής αλητείας) αποτελεί ουσιαστικά τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής! Επεσήμανε, πώς το θέμα θα είχε λήξει εάν δεν καταβαλλόταν όλη αυτή η προσπάθεια, η απρέπεια και η συμπεριφορά του πεζοδρομίου να αποκτήσει ηθικό ανάστημα και θετικό πρόσημο.
«Είχα ζητήσει στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τον Μάρτιο από τον κ. Γλυνό να καταδικάσει την πράξη του Ν. Κανταρζή, πράγμα που δεν έκανε. Και είχα πει ότι η ασυλία που του δίνει σε μία πρωτοφανή απρέπεια, ανοίγει άλλους δρόμους.
Πιστεύω ότι ο κ. Γλυνός αδίκησε τον ίδιο του τον εαυτό με τη στάση που τήρησε. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής η απρεπής συμπεριφορά συνεχίστηκε… Ο Ν. Κανταρζής προχώρησε στο επόμενο στάδιο, αφού όπως φαίνεται το βαρέλι δεν έχει πάτο. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να πω ότι διακόπτεται η συνεδρίαση για 5 λεπτά… τίποτε άλλο.
Εκείνος είχε αποχωρήσει στο μεταξύ. Κύριε Γλυνέ έχετε κρυφτεί στο παρελθόν πίσω από τέτοιους τύπους… Αρχίζω να πιστεύω ότι ο Ν. Κανταρζής είστε εσείς… Ως επικεφαλής παράταξης δεν βγαίνετε να πάρετε θέση, να πείτε ότι δεν έχετε καμία σχέση με αυτά τα φαινόμενα…», δήλωσε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι: «Ιδεολογικός μανδύας για το πεζοδρόμιο και τον κατήφορο δεν υπάρχει…, ούτε ίχνος δικαιολογίας δεν υπάρχει εδώ».
Παράλληλα ανέφερε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα ζητήσει να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για την προστασία του θεσμού από τέτοιες συμπεριφορές! Όπως εξήγησε ο κ. Χατζημάρκος, ο νομοθέτης δεν έχει προβλέψει διαχρονικά τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, ενδεχομένως επειδή ποτέ δεν μπόρεσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να ρίξει κανείς τόσο χαμηλά το επίπεδο…
Πέρα λοιπόν από την καταδίκη της καθ΄ έξιν απρεπούς συμπεριφοράς του Ν. Κανταρζή, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να αιτηθεί από τα αρμόδια κέντρα λήψης αποφάσεων την τροποποίηση του νόμου και του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας ο οποίος δεν έχει προβλέψει την ειδική διαχείριση τέτοιων συμπεριφορών, όπως θα έπρεπε. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι και μέσω της ΕΝΠΕ θα κατατεθεί το συγκεκριμένο αίτημα.
Η απροθυμία του Μανώλη Γλυνού να καταδικάσει ευθέως στην στάση του Νίκου Κανταρζή, συνεχίσθηκε και αυτή τη φορά!
«Ο αρμόδιος να απαντήσει είναι μόνο ο κ. Κανταρζής. Είναι ένας εκρηκτικός συνάδελφος με εμπειρία ετών και χρήσιμος στο δημόσιο διάλογο και στο τόπο. Είμαι δίπλα σε κάθε συνάδελφο που δίνει αγώνα για τα θέματα των τοπικών κοινωνιών.
Ο κ. Κανταρτζής θα σας πει περισσότερα…», περιορίστηκε να πει ο κ. Γλυνός.
«Όσο ασχολείται ο περιφερειάρχης μαζί μου τόσο εγώ θα ασχολούμαι με τα προβλήματα του τόπου μου… Κανείς δεν κατάφερε να με φιμώσει εδώ και 35 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ν. Κανταρζής και αποχώρησε από τη συνεδρίαση!
Την απρεπή συμπεριφορά του κ. Κανταρζή «καταδίκασαν» αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ανεξάρτητοι σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας.
«Με μούτζες και ύβρεις δεν μπορεί να επιβάλει κανείς καμία άποψη στην περιφερειακή αρχή», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα, κ. Φ. Ζαννετίδης, ενώ η αντιπεριφερειάρχης, Υγείας, κα Χαρούλα Γιασιράνη τόνισε: «Είναι πάντα ευπρόσδεκτη η κριτική με επιχειρήματα επί του έργου. Θεμιτό είναι να υπάρχουν διαφωνίες, δεν γίνεται όμως τέτοια επαναλαμβανόμενα χυδαία φαινόμενα να συνεχίζονται».
Τον λόγο ζήτησε η σύμβουλος της παράταξης του. Μ. Γλυνού, Ειρήνη Καββάδα, όχι για να τοποθετηθεί σχετικά με τη συμπεριφορά του συναδέλφου της κ. Κανταρζή, αλλά για να ρωτήσει πώς μπορεί να απασχολεί τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ένα τέτοιο ζήτημα και όχι π.χ. η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, θέλοντας πιθανότατα να υποβαθμίσει τη σπουδαιότητα του θέματος! Σημειώνεται για την ιστορία ότι, απείχε από την ψήφιση του θέματος η παράταξη του Μ. Γλυνού, το ίδιο και η παράταξη του Χ. Κόκκινου όπως επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τη Μ. Χατζηγιάννη. Υπέρ ψήφισαν ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής Ν. Αττιτής και οι ανεξάρτητοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου