Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας της Ελευθερίας Φτακλάκη με τον Δήμαρχο Οινουσσών

Συνάντηση με το Δήμαρχο Οινουσσών , Γιώργο Δανιήλ, είχε η τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής του ΚΙΝΑΛΛ, Ελευθερία Φτακλάκη, στο πλαίσιο διαβούλευσης και καταγραφής των αναγκών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Οινούσσες.

-Πρώτιστο ζήτημα για το νησί αποτελεί η επαναφορά του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ καθώς και η δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη και ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

-Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου συνεχίζει να αποτελεί ένα βασικό πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου γεγονός που δυσχεραίνει αφενός την ολοκλήρωση των ενταγμένων έργων και αφετέρου την προετοιμασία ένταξης έργων στο νέο ΠΔΠ 2021-2027

-Η δημιουργία πύλης Εισόδου Schengen στις Οινούσσες , αποτελεί μια βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής καθώς θα συμβάλλει στην καλύτερη δυνατότητα διασύνδεσης του νησιού και στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων μέσω της ενίσχυσης του yachting και όχι μόνο.

-Η ένταξη των Οινουσσών στην πιλοτική πρωτοβουλία GreCo island αποτελεί μια προτεραιότητα της δημοτικής αρχής καθώς η αναπτυξιακή στρατηγική της δημοτικής αρχής έχει στο επίκεντρο της το μετασχηματισμό του νησιού σε πράσινο νησί με την ανάπτυξη ήπιων μορφών δράσεων.

Στην κορωνίδα του διεκδικητικού πλαισίου για το Δήμαρχο Οινουσσών, αποτελεί η εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας και η ανάπτυξη πρότυπων νησιωτικών πολιτικών για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών!

Τα νησιά μας έχουν ανάγκη από εξωστρέφεια, ως φάροι καινοτομίας και προόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου