Αθλητικά

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές η νέα προκήρυξη

Στη διάθεση των σωματείων βρίσκονται από σήμερα οι προκηρύξεις των τοπικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων αγωνιστικής περιόδου 2021-2022. Ελάχιστα είναι αυτά τα οποία αλλάζουν σε σχέση με την περσινή, ακυρωθείσα σεζόν, ενώ η απόφαση για τη δομή των ομίλων, καθώς και για τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβάζονται και θα υποβιβάζονται, θα ληφθεί αργότερα, μόλις κλείσουν οι συμμετοχές. Επιπλέον, τα σωματεία απαλλάσσονται από την υποχρέωση να καταβάλλουν παράβολο συμμετοχής.
Τα σημαντικότερα σημεία συνοψίζονται στα παρακάτω:
Άρθρο 4
Ημερομηνίες Έναρξης Αγώνων
Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τη δημόσια κλήρωση των πρωταθλημάτων.
Έναρξη:
Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας: 09-10 Οκτωβρίου 2021
Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας 1ος και 2ος όμιλος Ρόδου: 23-24 Οκτωβρίου 2021
Πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας όμιλος Νήσων: 30-31 Οκτωβρίου 2021
Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας: 24 Οκτωβρίου 2021
Κύπελλο Δωδεκανήσου: 16-17 Οκτωβρίου 2021
Πρωταθλήματα Υποδομών (Κ-16, Κ-14) από 16-17 Οκτωβρίου 2021.
Άρθρο 5
Δηλώσεις Συμμετοχής-Παράβολα Συμμετοχής
Ένα υπόδειγμα δήλωσης συμμετοχής με την υποχρέωση να μας επιστραφεί συμπληρωμένο, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του σωματείου σας, καθώς και τα άλλα σχετικά έγγραφα που αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη:
-για την Α’ Κατηγορία έως τις 09 Αυγούστου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00
-για τη Β’ κατηγορία (όμιλοι Ρόδου) έως τις 11 Αυγούστου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00
-για τη Β’ κατηγορία όμιλο Νήσων, τη Γ’ Κατηγορία και το Κύπελλο (όμιλοι Ρόδου και Νήσων) έως τις 30 Αυγούστου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00
-για τις διοργανώσεις υποδομών (Κ-16, Κ-14) μέχρι τις 30 Αυγούστου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00
Άρθρο 7
Υποχρεώσεις ομάδων-Ευθύνη ομάδων
Α. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις επιβαλλόμενες σ’ αυτές υπό των αρμοδίων οργάνων υποχρεώσεις και να υλοποιούν τους επιτασσόμενους σε αυτές όρους και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο το οποίο από τις συνθήκες απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Β. Η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να διασφαλίσει στον εν γένει χώρο του γηπέδου, την ασφάλεια των θεατών, ποδοσφαιριστών και των αξιωματούχων της φιλοξενούμενης ομάδας, των δημοσιογράφων, των φωτορεπόρτερ (έχουν πιστοποιηθεί από την Ένωση) για την τήρηση της τάξης, καθώς και των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19, όπως αυτά ανακοινώνονται και αφορούν στο σύνολο της Επικράτειας.
Γ. Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου και ευθύνονται σε περίπτωση δυσφήμισής του, ως αντικειμενικά υπαίτιες.
Δ. Δυσφήμιση του ποδοσφαίρου είναι κάθε πράξη ή ενέργεια ατομική ή συλλογική, φυσικών ή νομικών προσώπων, με την οποία δημιουργείται στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη, αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση μέρους του κοινού, παρακολούθησης αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.
Ε. Η ευθύνη μίας ομάδας, όπως περιγράφεται στο παρών άρθρο, περιλαμβάνει τους αγώνες που διεξάγονται και σε ουδέτερο γήπεδο, ιδιαίτερα δε σε τελικούς διοργανώσεων.
Ζ. Η ευθύνη της ομάδας ισχύει και πέρα των ως άνω αναγραφόμενων ορίων, αν υπάρχει σύνδεση των επεισοδίων με τον αγώνα, κατά τη κρίση της διοργανώτριας ΕΠΣΔ.
Η. Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που μπορούν να δυσφημούν το άθλημα ή να διεγείρουν το φίλαθλο κοινό από τα πρόσωπα που προαναφέραμε, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 20Α του Πειθαρχικού Κώδικα, κυρώσεις.
Θ. Οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στα Πρωταθλήματα Δωδεκανήσου για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, έχουν την υποχρέωση να καταθέσουν στην ΕΠΣΔ τις πράξεις συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, συμπληρωμένες και θεωρημένες ως προς το γνήσιο της υπογραφής στα ΚΕΠ ή στην Αστυνομία (εφόσον δεν έχει προσκομισθεί).
Άρθρο 8
Προπονητές
Α. Τα σωματεία της Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας και Υποδομών (Κ-16,Κ-14) υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προπονητή, βοηθό προπονητή ή προπονητή τερματοφυλάκων με κάρτα τριετίας της ΕΠΟ σε ισχύ (όπως προβλέπει ο κανονισμός προπονητών 25/16.7.2021 της Ε.Θ. της ΕΠΣΔ).
Β. Από την υποχρέωση πρόσληψης διπλωματούχου προπονητή εξαιρούνται τα σωματεία στα νησιά Πάτμος, Λειψοί, Κάλυμνος, Λέρος, Νίσυρος, Τήλος, Σύμη και Κάρπαθος.
Άρθρο 12
Ποδοσφαιριστές-Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή
Δ. Στον αγώνα των τοπικών πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες.
Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες.
Άρθρο 13
Α. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε αγώνα ή αγώνες του Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Γ’ Κατηγορίας, περισσότερων από τριών (3) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα έξι (36) ετών (άρθρο 37 παρ. 4 του ΚΑΠ). Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2021-2022 εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 1.1.1985.
Άρθρο 21
Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία περιόδου 2021-2022
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν είκοσι δύο (22) ομάδες.
Το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2021-2022 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των έντεκα (11) ομάδων, μετά από δημόσια κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης και θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.
Οι ομάδες: Ηρακλής Μαριτσών, Φοίβος Κρεμαστής, Απόλλωνας Καλυθιών, Άρης Αρχαγγέλου, Α.Ε.Ρ.Α., Διαγόρας Βατίου, Αστέρας Παστίδας, Ποσειδών Καρπάθου, Κλεόβουλος, Α.Ε. Κατταβιάς, Διγενής Κοσκινού, Α.Ε. Κως, Κλεάνθης, Δόξα Καρδάμαινας, Α.Ε. Λέρου, Ευκλής Σορωνής, Άγιος Ισίδωρος, Αναγέννηση Ασφενδιού, Ακουσίλαος, Δόξα Ψίνθου, Αναγέννηση Έμπωνα και Άγιος Γεώργιος Μαλώνας.
Μετά τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής στην Α’ κατηγορία Δωδεκανήσου, θα ανακοινωθεί ο τρόπος ανάδειξης του πρωταθλητή από τους δύο ομίλους, που θα συμμετέχει στους αγώνες κατάταξης για την άνοδο στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορά, καθώς και ο αριθμός και ο τρόπος υποβιβασμού στη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία Δωδεκανήσου.
Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους.
Β’ Κατηγορία Ρόδου
Δικαίωμα συμμετοχής στον όμιλο Ρόδου έχουν είκοσι μία (21) ομάδες (άρθρο 7 παρ. 6 του ΚΑΠ) και οκτώ (8) ομάδες που είναι στον όμιλο Νήσων και όσων δηλώσουν συμμετοχή ή αναγνωρισθούν από την ΕΠΟ έως την ημερομηνία κλήρωσης του προγράμματος του ομίλου Νήσων.
Σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής για την περίοδο 2021-2022.
Έπειτα από δημόσια κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΣΔ, σε ημερομηνία που θα οριστεί και θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, θα γίνει ο διαχωρισμός των ομίλων Ρόδου και θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα των αγώνων.
Οι ομάδες:
Ηρακλής Λάρδου, Πολυβώτης, Α.Ε. Κύπρος, Απόλλωνας Απολλώνων, Δαμάγητος, Αστέρας Μασάρων, Αδελφοσύνη, Ομόνοια Γενναδίου, Δήμητρα Δαματριάς, Εθνικός Αρχίπολης, Ορφέας Ρόδου, Α.Ο. Σύμης, Αθλέτικο Αφάντου, Νηρέας, Ατρόμητος Διμυλιάς, Πολύστρατος, Τήλος, Ροδιακός, Όμιλος Φιλάθλων Ιστρίου, Ευαγόρας Ρόδου και Ιππότες.
Β’ κατηγορία όμιλος Νήσων
Σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής για την περίοδο 2021-2022:
Καλυμνιακός, ΠΑΟΚ Κω, Νικαγόρας Κεφάλου, Βαθύ Καλύμνου, Ξάνθος Πάτμου, Αργοναύτες Καλύμνου, Α.Ο. Λειψιωτών και Ο.Α. Κω.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών, εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σ’ αυτές.
Μετά τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής στη Β’ Κατηγορία Δωδεκανήσου θα ανακοινωθεί ο τρόπος ανάδειξης του πρωταθλητή από τους τρεις ομίλους, που θα ανέρχεται στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία, καθώς και ο αριθμός και ο τρόπος υποβιβασμού από τον 1ο και τον 2 όμιλο Ρόδου στη Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία Δωδεκανήσου.
Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία
Σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής για την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022 στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας:
ΠΑΣ Ασκληπειού Ρόδου, Χάλκη, Πάνθηρες Ρόδου, Δωριέας, Θύελλα Πυλώνας, Α.Ο. Φαληρακίου, Ταξιάρχης Καλάθου και Ασπίδα Απολακκιάς.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και σωματεία ανώτερων κατηγοριών, εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή σ’ αυτές. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κα σωματεία που δεν δήλωσαν συμμετοχή στη Γ’ Κατηγορία, ενώ είχαν δικαίωμα, Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όσα σωματεία έχον εγγραφεί ή θα εγγραφούν στη δύναμη της ΕΠΣΔ και αναγνωρισθούν (λάβουν Αριθμό Μητρώου από την ΕΠΟ) μέχρι την ημερομηνία της κλήρωσης, η οποία θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.
Το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν ή δύο ομίλους, ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων.
Μετά τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής στη Γ’ Κατηγορία Δωδεκανήσου, θα ανακοινωθεί ο αριθμός των ομάδων που ανέρχονται στη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου