Ρεπορτάζ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε 26χρονος Παλαιστίνιος διακινητής μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας ένας 26χρονος Παλαιστίνιος κατηγορούμενος για εξακολουθητική διακίνηση μεταναστών εκ κερδοσκοπίας.
Ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης και φέρεται να προκάλεσε 8 συγκατηγορούμενούς του να μεταφέρουν μετανάστες.
Ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα από 29 Απριλίου 2021 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Απριλίου 2021 έπεισε έναντι χρηματικού ανταλλάγματος τους συγκατηγορούμενούς του να μεταβούν στον Θεολόγο και να μεταφέρουν 22 μετανάστες από σημείο το οποίο τους είχε υποδείξει μέσω της εφαρμογής what’s up.
Oι μετανάστες αφίχθησαν στην Ελλάδα από το Μαρμαρίς της Τουρκίας και πλήρωσαν από 2.100 έως 3.700 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο ίδιος στη Ρόδο και σε άγνωστο κατά την ανάκριση χρόνο και πάντως πριν την 23η Ιουλίου 2020 κατόπιν συνεννόησης με τρίτα άγνωστα κατά το χρόνο της ανάκρισης πρόσωπα, πιθανότατα ευρισκόμενα στην Τουρκία καθώς και σε συνεργασία με έναν ημεδαπό διευκόλυνε ενεργώντας εκ κερδοσκοπίας τη μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος και τους εξασφάλισε κατάλυμα προς απόκρυψη.
Συγκεκριμένα, αφού είχε πληροφορηθεί εγκαίρως από τους άγνωστους συνεργάτες του τον ακριβή τόπο και χρόνο άφιξης των παράτυπα εισερχόμενων προσώπων στη Ρόδο, είχε συνεννοηθεί με τον ημεδαπό να τους παραλαμβάνει με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του έναντι αμοιβής 30 ευρώ ανά μεταφερόμενο σε κατάλυμα, προς απόκρυψή τους από τις αστυνομικές αρχές στην πόλη της Ρόδου.
Την πράξη αυτή φέρεται να τέλεσε τουλάχιστον 6 φορές ενώ την 23η Ιουλίου 2020 και περί ώραν 04:30 ο ημεδαπός κατελήφθη επί της κεντρικής οδού Ρόδου – Καμείρου στην περιοχή του Θεολόγου από αρμόδια όργανα της ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος να έχει επιβιβάσει στο όχημα του 15 παράτυπα εισερχόμενα στη χώρα πρόσωπα με καταγωγή από την Συρία εκ των οποίων οι 6 ανήλικοι, τα οποία είχαν αποβιβαστεί περί ώρα 3:00 πμ σε άγνωστη παραλία της Ρόδου οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος προκειμένου να τους προωθήσει στην πόλη της Ρόδου όπου αυτός τους είχε εξασφαλίσει κατάλυμα προς απόκρυψη.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιώργος Λαμπαδάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου