Ρεπορτάζ

O Αθ. Στάμος μέλος του Κέντρου «Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου»

Μέλος του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών «Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου», έγινε ο εντεταλμένος του Δήμου Ρόδου κ. Θανάσης Στάμος –ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και το Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη, ενώ κατέχει το οφφίκιο του Άρχοντος Λαοσυνάκτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου (ένας από τους δύο σε ολόκληρη την Ελλάδα!)
Σημειώνεται ότι το Κέντρο Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών «Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου» (CEMES), ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2011. Αποτελεί Εταιρεία Αστικής Ευθύνης και έχει ως στόχο την προώθηση, με την ανωτάτου επιπέδου διδασκαλία, και τη θεολογική τεκμηρίωση με την αντικειμενική επιστημονική έρευνα, κάθε μορφής οικουμενικού και διαθρησκειακού διαλόγου της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως επίσης και του αυθεντικού Ορθοδόξου Ιεραποστολικού ιδεώδους, την ενίσχυση των Ιεραποστολών της Εκκλησίας, την αλληλογνωριμία και ειρηνική συνύπαρξη των λαών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, της Ευρώπης αλλά και της υφηλίου, και την προώθηση και καλλιέργεια, με την έρευνα και διδασκαλία, περιβαλλοντικής συνείδησης για τη διατήρηση της ακεραιότητας της κτιστής δημιουργίας κατά την εκκλησιαστική ορολογία.
Όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο κ. Στάμος: «το Κέντρο Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών ‘Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου’ φέρει αυτό τον τίτλο από το όνομα του επιφανούς ιεράρχη των Νέων Χωρών, ενώ διετέλεσε Πατριαρχικός Έξαρχος Δωδεκανήσου το 1947. Άφησε πίσω του σημαντικότατο έργο και γι αυτό η Ρόδος τον τίμησε, δίδοντας το όνομά του σε μια οδό (πίσω από το ξενοδοχείο Γκραντ Οτέλ). Τα μέλη αποφασίζονται ύστερα από πρόταση και απόφαση της γενικής συνελεύσεως η οποία στην τελευταία συνεδρίασή της, αποφάσισε να συμπεριλάβει κι εμένα. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα αυτή η συμμετοχή αφού στο δ.σ. το Κέντρου, συμμετέχουν επιφανείς άνθρωποι. Το Κέντρο δημιουργήθηκε με την ευλογία του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου».
Το Κέντρο έχει πολύ πλούσια δράση, με διάφορες εκδόσεις, εκδηλώσεις και συνέδρια που διοργανώνει.
Επίτιμος Πρόεδρος του Κέντρου είναι ο Μητροπολίτης Θεσ/νίκης κ. Άνθιμος, Πρόεδρος επί τιμή του Κέντρου είναι ο Ομ. Καθ. κ. Πέτρος Βσιλειάδης, Πρόεδρος του Κέντρου είναι ο Ομ. Καθ. Νικόλαος Ζαχαρόπουλος, Αντιπρόεδρος Καθ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος και Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Κοσμίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου