ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιπαράθεση…εντός ορίων στην ΚE-Εισηγήσεις για ρήξη και αθέτηση πληρωμών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μηλιός`

Να μην υπο­γρά­ψει η κυ­βέρ­νη­ση συμ­φω­νία που δεν θα ειναι συμ­βα­τή με το πρό­γραμ­μά της και να προ­χω­ρή­σει σε αθέ­τη­ση πλη­ρω­μών προς τους πι­στω­τές εάν δεν εξα­σφα­λί­σει χρη­μα­το­δό­τη­ση.

Αυτή την πρό­τα­ση κα­τέ­θε­σε στην Κε­ντρι­κή Επι­τρο­πή το μέλος της Γιάν­νης Μη­λιός, με την επι­σή­μαν­ση ότι δεν συμ­φω­νεί με την επι­στρο­φή στο εθνι­κό νό­μι­σμα καθώς σε μια μικρή χώρα, όπως η Ελ­λά­δα, μία τέ­τοια εξέ­λι­ξη θα προ­κα­λού­σε ση­μα­ντι­κή μεί­ω­ση της αγο­ρα­στι­κής δύ­να­μης.

Ο κ.Μη­λιός, ο οποί­ος πα­ραι­τή­θη­κε προ μηνός απο υπεύ­θυ­νος οι­κο­νο­μι­κού προ­γράμ­μα­τος του κόμ­μα­τος, ανα­φέρ­θη­κε με αιχ­μη­ρό τρόπο στις εσω­κομ­μα­τι­κές επι­θέ­σεις που δέ­χθη­κε λόγω της δια­φω­νί­ας του με την δια­πραγ­μα­τευ­τι­κή τα­κτι­κή της κυ­βέρ­νη­σης: “δεν χρειά­ζε­ται Αυ­ρια­νι­σμός μεσα στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, αυτά δεν συμ­βαί­νουν ούτε στα κα­φε­νεία”, ειπε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά

“Οχι παση θυσία”

Ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκ­πρό­σω­πος του κόμ­μα­τος Θα­νά­σης Πε­τρά­κος (σ.σ. ανή­κει στην Αρι­στε­ρή Πλατ­φόρ­μα) κι­νή­θη­κε στη γνω­στή λο­γι­κή της “ομά­δας” του: να προ­ε­τοι­μά­σου­με τον λαό για τις εναλ­λα­κτι­κές λύ­σεις που έχου­με ως χώρα και να μη λέμε “ευρώ και συμ­φω­νία πάση θυσία”.

“Αυτή η κυ­βέρ­νη­ση μπο­ρεί να υπο­γρά­ψει μόνο συμ­φω­νία συμ­βα­τή με το πρό­γραμ­μά της. Η 20η Φλε­βα­ρη ηταν με­γά­λο λάθος. Να ετοι­μα­στού­με για παν εν­δε­χό­με­νο, δεν πλη­ρώ­νου­με δεν μπαι­νου­με στη λο­γι­κή των ισο­δυ­νά­μων. Δεν είναι κα­τα­στρο­φή η ρήξη και η έξο­δος από το ευρω”, τό­νι­σε.

“Τι προ­τεί­νε­τε;”

Απο την πλευ­ρά της πλειο­ψη­φί­ας, ο Στέ­λιος Παπ­πάς (σ.σ. πα­τέ­ρας του υπουρ­γού Επι­κρα­τεί­ας) κά­λε­σε τους υπέρ­μα­χους της ρήξης να κα­τα­θέ­σουν το δικό τους πρό­γραμ­μα. Τά­χθη­κε ενα­ντί­ον της συ­νο­λι­κής ρήξης “που ση­μαί­νει χρε­ο­κο­πία και εμ­φά­νι­σε ως ορθή εναλ­λα­κτι­κή τις “μι­κρές ρή­ξεις”.

Αύριο ο Λα­φα­ζά­νης

Κατά τις πλη­ρο­φο­ρί­ες ο Πα­να­γιώ­της Λα­φα­ζά­νης θα μι­λή­σει αυριο. Η Αρι­στε­ρή Πλατ­φόρ­μα (της οποί­ας ηγεί­ται) προ­τί­θε­ται να κα­τε­βά­σει σχέ­διο ψη­φί­σμα­τος που θα δε­σμεύ­σει την κυ­βέρ­νη­ση για τα όρια του “έντι­μου συμ­βι­βα­σμού”.

euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Γιωργος  /  23.05.2015 23:47

    Να μη πληρωσεται τιποτα να τους τιμωρησεται να δουμε ποιος θα γελασει τελευταιος κουμμουνια.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.