Τοπικές Ειδήσεις

Προσδιορίστηκε η δίκη του πρώην διευθυντή της τράπεζας Πειραιώς

Για την 4η Νοεμβρίου 2021 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενο πρώην διευθυντή, που πρωταγωνίστησε σε υπόθεση παρατραπεζικής δραστηριότητας σε κεντρικό υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο νησί της Ρόδου.
Στον κατηγορούμενο, όπως έγραψε η «δημοκρατική», αποδίδονται οι πράξεις:
– Της πλαστογραφίας με την ειδικότερη μορφή της κατάρτισης, κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημία και αντίστοιχη ωφέλεια άνω των 120.000 ευρώ.
– Της πλαστογραφίας με την ειδικότερη μορφή της νόθευσης κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημία και αντίστοιχη ωφέλεια άνω των 120.000 ευρώ.
– Της απάτης κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία και αντίστοιχο περιουσιακό όφελος άνω των 120.00 ευρώ.
– Της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα τελεσθείσα.
– Της απάτης με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, εκ της οποίας η ζημία που προέκυψε και το αντίστοιχο περιουσιακό όφελος, υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ.
Το ύψος της ζημίας που προκάλεσε ο κατηγορούμενος στο διάστημα από 2 Φεβρουαρίου 2012 έως και 19 Ιουνίου 2015 φέρεται να ανέρχεται στο ποσό των 1.804.392,44 ευρώ!
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», αριθμός των υποθέσεων που απασχόλησαν την Εισαγγελία είναι 14.
Φέρεται να προκύπτει ότι υπεξαίρεσε χρήματα πελατών με τρεις τρόπους:
– Έπειθε πελάτες της τράπεζας, που του είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη, να ανανεώνουν τις προθεσμιακές τους καταθέσεις στην τράπεζα, προσφέροντάς τους επιτόκια πέραν εκείνων που προέβλεπαν τα επενδυτικά της προγράμματα, τους εφοδίαζε με πλαστούς τίτλους προθεσμιακών καταθέσεων και πλαστά βιβλιάρια καταθέσεων, συνδεδεμένα με αυτούς και κάλυπτε τις υπεξαιρέσεις στους λογαριασμούς τους, με αναλήψεις και μεταφορές χρημάτων σε άλλους λογαριασμούς.
– Έπειθε άλλους, κυρίως άτομα, με τα οποία είχε αναπτύξει σχέσεις σε αθλητικό σύλλογο, στον οποίο είχε διατελέσει πρόεδρος, να του εμπιστευθούν τις καταθέσεις τους για να τις επενδύσει σε ομόλογα δήθεν του εξωτερικού με εξωπραγματικές αποδόσεις.
Η δραστηριότητά του αυτή, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έγινε έξω από την τράπεζα, παρότι συναντήσεις εγίνοντο και στο γραφείο του. Φέρεται να ιδιοποιείτο τα χρήματα, που του εμπιστεύοντο και προς εξασφάλισή τους να τους χορηγούσε μεταχρονολογημένες επιταγές, 6μηνης διάρκειας, λογαριασμού του σε άλλη τράπεζα στις οποίες ενσωμάτωνε τον τόκο. Οι επιταγές αυτές, σε τρεις περιπτώσεις, που έχουν γίνει γνωστές, ήταν ακάλυπτες. Ο ίδιος δε, δικαιολόγησε το γεγονός, πριν αποκαλύψει το σκάνδαλο η «δημοκρατική» και ξετυλιχθεί το κουβάρι των καταγγελιών, σε σοβαρή ασθένεια από την οποίαν δήθεν έπασχε.
– Η τρίτη μεθόδευση, που φέρεται να μετήλθε, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, προέκυψε από την καταγγελία ξενοδόχου. Όταν ξεκίνησαν οι ρευστοποιήσεις καταθέσεων υπό τον φόβο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, περί τα τέλη του Ιουνίου, φέρεται να έπεισε τον ξενοδόχο, που επέμεινε στο «σπάσιμο» προθεσμιακής του κατάθεσης σε ευρώ, να επενδύσει τα χρήματά του σε επενδυτικό πρόγραμμα, με μεγάλες αποδόσεις στο εξωτερικό.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Άκης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου