Τοπικές Ειδήσεις

Κοινές οι θέσεις εκπροσώπων φορέων και τάξεων για τη μαρίνα

Συνεχίστηκε ο κύκλος διαλόγου του δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων στο πλαίσιο της διαβούλευσης γύρω από την επένδυση στην Νέα Μαρίνα.
Την περασμένη Τετάρτη ο κ. Κολιάδης υποδέχθηκε στο δημαρχείο τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννη Πάππου, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Γιάννη Παπαβασιλείου, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Βασίλη Περίδη, τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Κώστα Ζωγραφίδη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου Κώστα Σχοινοχωρίτη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου Δημήτρη Γρηγοριάδη, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Γιάννη Γλυνό, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κωστάκη Νίκο, τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου κ. Νίκο Τσούλλο και τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ Ιάκωβο Γρύλλη, με τους οποίους συνομίλησε για τις επιμέρους παραμέτρους της επένδυσης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Η συνάντηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα με τους προσκεκλημένους να εκφράζουν την ευαρέσκειά τους για την πρωτοβουλία του δημάρχου και τη συμπερίληψή τους στη διαβούλευση για ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία. Υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων και αποφασίστηκε να σταλεί κοινή επιστολή προς τον δήμαρχο όπου όλοι οι φορείς θα εκφράζουν τις θέσεις και απόψεις τους για το έργο που δρομολογείται και συγκεκριμένα την Τροποποίηση Χωροθέτησης και Περιβαλλοντικών Όρων της Νέας Μαρίνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», όλοι συμφώνησαν στην υλοποίηση της επένδυσης, η οποία θα πρέπει ωστόσο να προσαρμοστεί στα δεδομένα της πόλης και του νησιού με όρους βιωσιμότητας και με σεβασμό στο δημόσιο χώρο και στον πολίτη. Εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το μέγεθος της δόμησης και τονίσθηκε ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η τροποποίηση συγκεκριμένων σημείων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ 24245/2023 [ΦΕΚ1046Β]) που προβλέπει μεταξύ άλλων την ανέγερση υπερμεγεθών κτηρίων στο θαλάσσιο μέτωπο από το Ζέφυρος ως τους μύλους με ύψος ως 28 μέτρα!
Τονίστηκε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία μίας νέας πόλης εντός του αστικού ιστού της υφιστάμενης πόλης που θα είχε ως αποτέλεσμα την ανισόρροπη πολεοδομική και αστική ανάπτυξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θέσεις και απόψεις που εκφράστηκαν στην προχθεσινή σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου και εκπροσώπων των τοπικών φορέων, συνάδουν με τις απόψεις των πρώην δημάρχων Στάθη Κουσουρνά και Γιώργου Γιαννόπουλου, του πρώην περιφερειάρχη/ νομάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, του πρώην νομάρχη Γιάννη Παρασκευά και των πρώην βουλευτών Δωδεκανήσου Βασίλη Παπανικόλα και Δημήτρη Γάκη τους οποίους συνάντησε ο κ. Κολιάδης την περασμένη Δευτέρα στο γραφείο του.
Τις επιστολές, τις θέσεις και τα επιχειρήματα των τοπικών φορέων πρόκειται να παραθέσει ο δήμαρχος σε συναντήσεις που αναμένεται να έχει με τη διοίκηση της Μαρίνας Ρόδου και την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου με γνώμονα την επίτευξη της τροποποίησης συγκεκριμένων σημείων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τη Ρόδο χαρακτήρισε την επένδυση στη νέα Μαρίνα Ρόδου ως πολύ σημαντική, σημειώνοντας ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου