Τοπικές Ειδήσεις

«Οι λεονταρισμοί για λόγους μικροπολιτικής δημιουργούν ανασφάλεια και καλλιεργούν τον φανατισμό»

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό TVkosmos ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, τόνισε τα εξής:
«Θεωρώ το λιγότερο ατυχείς τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ. Η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα, η οποία επιθυμεί οι διαφορές της με τους γείτονές της να λύνονται ειρηνικά. Βέβαια, υπάρχουν ακραίες φωνές εκατέρωθεν οι οποίες πρέπει να απομονώνονται από τους εχέφρονες. Αναμφισβήτητα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε διάφορα θέματα μεταξύ γειτονικών χωρών αλλά οι διαφορές πρέπει να επιλύονται με βάση το διεθνές δίκαιο από αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς όπως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και τον Ο.Η.Ε. αν υπάρχουν απειλές.
Οι λεονταρισμοί για λόγους μικροπολιτικής και εσωτερικής κατανάλωσης δεν βοηθούν στην επίλυση των διαφορών. Αντίθετα, δημιουργούν εκνευρισμό και ανησυχία στους πολίτες, καλλιεργώντας παράλληλα έναν φανατισμό ο οποίος είναι επικίνδυνος για τις σχέσεις των δύο χωρών.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου