Τοπικές Ειδήσεις

Η παράταξη «Ρόδος Αξιών» απείχε από την δια περιφοράς συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής σε ένδειξη διαμαρτυρίας 

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης «Ρόδος Αξιών» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η παράταξη «Ρόδος Αξιών» μέσω του δημοτικού συμβούλου και μέλους της Παντελή-Κωνσταντίνου Προυσάλογλου απείχε χτες από τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Ρόδου, η οποία για μία ακόμα φορά πραγματοποιήθηκε με την «δια περιφοράς» διαδικασία.

Ο κ. Προυσάλογλου ως μέλος της οικονομικής επιτροπής εξέφρασε γραπτώς απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της και δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, την αντίθεσή του για τον τρόπο με το οποίο διεξάγεται συστηματικά πλέον η συνεδρίαση, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η δημοτική αρχή να επικαλείται τα μέτρα κατά της πανδημίας και να μην πραγματοποιείται με φυσική παρουσία των μελών της η διαδικασία , τη στιγμή που σε άλλες συνεδριάσεις οι οποίες γίνονται δια ζώσης ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν είναι πολλαπλάσιος.

Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί Κύριοι,

Λυπάμαι που για ακόμα μια φορά θα ακολουθήσουμε την ίδια τακτική και συγχρόνως

με κυριαρχεί μια πλήρης απογοήτευση και δυσανασχέτηση για το ότι προσπαθούμε

πάντοτε να κάνουμε πολιτική μέσα από την δημοτική αρχή του νησιού μας….

Κάποιοι καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά τι εννοώ και κάποιοι άλλοι επικαλούνται την

νομοθεσία εφαρμόζοντας την σύμφωνα με την δικιά τους βούληση όπως αυτοί θέλουν….

Πχ. Βλέπω στα ΜΜΕ να ανεβάζουν φωτογραφίες από συνελεύσεις – συνεδριάσεις που

απαρτίζονται από πάνω από 15 άτομα και με την συμμετοχή πολιτικών προσώπων

(πρόσφατα με την γραμματεία τουρισμού…Γ.Γ.Τ.). Επιβεβαιώνεται τελικά ότι η εφαρμογή της νομοθεσίας είναι τελείως διαφορετική ανάλογα την βούληση μας και εκεί που θέλουμε.

 

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η οικονομική επιτροπή απαρτίζεται από 11 άτομα!!! Όσον αφορά την δικιά μου συμμετοχή αντιπροσωπεύοντας και υποστηρίζοντας τις αξίες που σαν “ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ” καλούμαστε να αναδείξουμε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τέτοιου είδους συνεδριάσεις…. (δια περιφοράς) δεν μας αντιπροσωπεύουν και μας απογοητεύουν. Θα θέλαμε πραγματικά να συνεισφέρουμε με το χέρι στην καρδιά και με πλήρη συνείδηση, για το καλό του τόπου, σε διάφορα θέματα με την ψήφο μας αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να σας

υπενθυμίσουμε ότι με την μέθοδο που ακολουθείτε το μόνο που καταφέρνετε είναι να λείπει ο διάλογος μεταξύ των μελών της οικονομικής επιτροπής για τα διάφορα θέματα.

 

Προσωπικά εγώ σαν νέο μέλος δεν θα ψηφήσω και δεν θα πάρω ποτέ μια απόφαση για οποιοδήποτε θέμα εάν δεν ακούσω και τις υπόλοιπες γνώμες των μελών της οικονομικής (θεμέλιο δημοκρατίας και όχι μοναρχίας).

 

Για αυτούς τους λόγους που συνήθως επαναλαμβάνω με πικραίνει το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά πρέπει να σας δηλώσω την παρουσία μου στην ΤΑΚΤΙΚΗ Συνεδρίαση

της 35ης Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, δια περιφοράς

και συγχρόνως την αποχή μου από την ψηφοφορία των θεμάτων για τους λόγους

τους οποίους έχω εκφράσει και στο παρελθόν επανειλημμένα» .

Σας Ευχαριστώ

Με εκτίμηση Παντελής-Κωνσταντίνος Προυσάλογλου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου