Τοπικές Ειδήσεις

Αγγλος έλαβε στεγαστικό δάνειο από τράπεζα και έκανε… «φτερά»!!

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία προσέφυγε γνωστή εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, που ανέλαβε ανεξόφλητες απαιτήσεις της «Alpha Bank» κατά ενός υπηκόου Μεγάλης Βρετανίας, που εφέρετο ως κάτοικος Αφάντου.
Ο τελευταίος εξασφάλισε και εισέπραξε στεγαστικό δάνειο, το έλαβε και έκανε… «φτερά».
Πιο συγκεκριμένα η τράπεζα χορήγησε τον Ιούνιο του 2004 στον Αγγλο δάνειο συνολικού ποσού 160.000 €, για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του.
Το δάνειο θα εξοφλείτο σε 180 μηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ήταν καταβλητέα την 23-7-2004, η δε τελευταία την 23-6-2019, σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και τις συμφωνίες που περιέχονται στη σύμβαση.
Μεταξύ άλλων με την παραπάνω σύμβαση συμφωνήθηκαν και οι ακόλουθοι όροι:
Το δάνειο συμφωνήθηκε κατά την υπογραφή της σύμβασης και του προσαρτήματος Α αυτής, να εκτοκίζεται με σταθερό χαμηλό επιτόκιο ίσο με 4,00%, από την 23-6-2004 έως και την 23-12-2005.
Εν συνεχεία από 24-12-2005 μέχρι και την 23-6-2019 το επιτόκιο συμφωνήθηκε ειδικό σταθερό και ίσο με 6,70%.
Για την παρακολούθηση και εξυπηρέτηση του δανείου ανοίχθηκε και τηρήθηκε αρχικά από τον Ιούλιο του 2004 έως και τον Ιούνιο του 2014 με ποσό πρώτης εγγραφής – εκταμίευσης 160.000 €, λογαριασμός, το χρεωστικό υπόλοιπο του οποίου το χρεωστικό υπόλοιπο την 25-10-2017, ήταν 168.387,29€.
Ο εναγόμενος δεν κατέβαλε, όπως είχε υποχρέωση τις τοκοχρεολυτικές δόσεις του δανείου και δεν τήρησε την υποχρέωσή του αυτή, η τράπεζα κατήγγειλε με την από 11-5-2018 εξώδικη καταγγελία τη σύμβαση στεγαστικού δανείου, καλώντας ταυτόχρονα τον εναγόμενο να της καταβάλει το οφειλόμενο ποσό.
Ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η επίδοση της καταγγελίας, στον εναγόμενο, διότι δεν ανευρέθη στις γνωστές διευθύνσεις εργασίας ή κατοικίας του και έχει εξαφανιστεί από όλες τις γνωστές στην τράπεζα διευθύνσεις.

Εως σήμερα δε έχουν αποβεί άκαρπες και ατελέσφορες οι όποιες απόπειρες επικοινωνίας προς εξεύρεση λύσης για την τακτοποίηση της προπαρατεθείσας οικονομικής εκκρεμότητας, η οποία προέκυψε από τις συμβάσεις στεγαστικού δανείου με τον αντισυμβαλλόμενο, καμία δε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του δεν είναι πλέον εφικτή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου