Δέκα μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά κενά εκπαιδευτικών στα γυμνάσια και τα λύκεια στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά του νομού. Όπως όμως διαβεβαιώνει με δηλώσεις του στη «δημοκρατική» ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Βασίλης Καραγιάννης, είναι θέμα χρόνου μέχρι να καλυφθούν πλήρως όλα τα υπάρχοντα κενά και να γίνονται κανονικά όλα τα μαθήματα. Τα κενά στα Δωδεκάνησα ήταν 250 και μένει να πληρωθεί το 30% των θέσεων.
Σύμφωνα με δηλώσεις γονέων, σε αρκετά σχολεία και ειδικά στα χωριά, λείπουν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα οι μαθητές να σχολούν ήδη από τις 11 το πρωί. Το πρόβλημα όπως φαίνεται είναι διαδικαστικό και οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων θα γίνουν άμεσα.
«Αρχικά πρέπει να πούμε ότι στην πρωτοβάθμια έχουν καλυφθεί κατά 100% τα κενά και τα μαθήματα γίνονται κανονικά. Υπάρχουν κάποια κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα καλυφθούν ωστόσο μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Ήδη έγιναν κάποιες προσλήψεις και οι καθηγητές βρίσκονται στα σχολεία. Μένει να καλυφθεί το 30% περίπου των οργανικών κενών με αναπληρωτές. Το πρόβλημα είναι διαδικαστικό και έχει να κάνει με την σωστή και έγκαιρη αποτύπωση των αναγκών του κάθε σχολείου. Παρόλα αυτά, υπάρχει συντονισμός και σε χρόνους πολύ πιο σύντομους από το παρελθόν καλύπτονται οι ανάγκες. Άλλες χρονιές έφθαναν τα Χριστούγεννα και έλειπαν καθηγητές από τα σχολεία. Μεριμνούμε ώστε να εξασφαλίσουμε το ανώτατο δυνατό επίπεδο εκπαίδευσης», είπε ο κ. Καραγιάννης.
Οι εγγραφές στο ΕΠΑΛ
Αναφορικά με το πρόβλημα των μαθητών του ΕΠΑΛ που δεν μπορούν να κάνουν εγγραφή καθώς έχει κλείσει η πλατφόρμα e-epal, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι δεν υφίσταται στην ουσία κανένα τέτοιο ζήτημα. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, δεκάδες μαθητές στη Ρόδο, παρακολουθούν μαθήματα στα ΕΠΑΛ χωρίς να μπορούν να κάνουν εγγραφή. Το σύστημα υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης προτίμησης e epal έκλεισε οριστικά, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός μαθητών που θέλει να φοιτήσει στα επαγγελματικά λύκεια, να μην έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει εγγραφή. Οι μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν, ή να ανανεώσουν την εγγραφή τους και να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2017-2018, έπρεπε να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.», μέσω της εφαρμογής e-epal στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-epal.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 19η Ιουνίου έως την 23η Ιουνίου 2017. Δόθηκε παράταση μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου, οπότε το σύστημα έκλεισε οριστικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δηλωθεί η εγγραφή στο σύστημα my-school.
«Αυτά είναι αστειότητες. Δεν υφίσταται κανένα τέτοιο ζήτημα. Υπάρχει τρόπος να γίνουν οι εγγραφές και όλοι τον ξέρουν. Άλλωστε κανένας μαθητής δεν μένει εκτός σχολείου», δήλωσε ο κ. Καραγιάννης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ