Τοπικές Ειδήσεις

Στη Ρόδο όλα είναι έτοιμα για την νέα σχολική χρονιά

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, όπως δήλωσε πρόσφατα η υφυπουργός Παιδείας, κ. Σοφία Ζαχαράκη. Σύμφωνα με την υφυπουργό, θα υπάρξει ταχύτερη ενημέρωση των αναπληρωτών για τις θέσεις που θα καλύψουν και έτσι θα υπάρξει ανάληψη καθηκόντων εγκαίρως και στις δυσπρόσιτες περιοχές.

Οι προετοιμασίες σε τοπικό επίπεδο των σχολείων έχουν ξεκινήσει ήδη πριν το τελευταίο κουδούνι της σεζόν που πέρασε, ώστε να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους.
«Οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν πριν τη λήξη της προηγούμενης. Ξεκινήσαμε με τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων εκπαιδευτικών και την κατανομή των μαθητών στα σχολεία, μετά την ολοκλήρωση των νέων εγγραφών.
Περιμένουμε και διορισμούς στην ειδική αγωγή και πιστεύω πώς άμεσα θα έχουμε εικόνα για τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών που θα πρέπει να καλυφθούν από αναπληρωτές.
Συνήθως τα κενά αυτά κυμαίνονται μεταξύ 200 έως 300», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννης Παπαδομαρκάκης και συμπλήρωσε ότι αναμένονται οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ για την προσαρμογή της λειτουργίας των σχολείων στις συνθήκες που προκύπτουν από τον κορωνοϊό. Τα σχολεία της Ρόδου πέρασαν με επιτυχία το πρώτο τεστ μετά την επιστροφή των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον, όταν έληξαν τα μέτρα περιορισμού λόγω του Covid-19 και διαθέτουν πλέον την απαιτούμενη εμπειρία ώστε να εφαρμόσουν τα όποια μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης χρειαστεί».
Πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στις ανώτερες και ανώτατες σχολές και αναμένεται τα Ροδιτόπουλα να σημειώσουν πολλές και σημαντικές επιτυχίες.
«Τα παιδιά τα πήγαν καλά στις εξετάσεις, όπως κάθε χρονιά. Η πανδημία ακόμη και αν επέδρασε στην ψυχολογία τους, δεν τους απέσπασε από το στόχο τους. Πιστεύω ότι θα έχουμε πρωτιές σε καλές σχολές.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που τα κατάφεραν και όσα δεν πέτυχαν το στόχο τους, δεν πρέπει να απογοητεύονται. Θα έχουν και άλλες ευκαιρίες», είπε ο κ. Παπαδομαρκάκης.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ρόδου έχει ξεκινήσει μία σειρά παρεμβάσεων σε σχολεία. Είναι σε εξέλιξη διάφορες εργολαβίες μονώσεων επιχρισμάτων κλπ. (τα συνεργεία βρίσκονται σε Καλυθιές και Αρχάγγελο). Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει στον αέρα νέος διαγωνισμός για τέτοιου είδους παρεμβάσεις στα σχολεία.
«Πραγματοποιείται μία σειρά από παρεμβάσεις στα σχολεία και θα βγει σύντομα στον αέρα νέος διαγωνισμός για μία μεγάλη εργολαβία συντηρήσεων. Είναι επίσης σε εξέλιξη πολλές άλλες διαδικασίες ώστε να είναι έτοιμα τα σχολεία για την νέα σχολική χρονιά», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Στράτος Καρίκης.
Στο μεταξύ, αναμένεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας συνεργείο της εργολαβικής εταιρείας που έχει αναλάβει μέσω της ΚΤΥΠ την τοποθέτηση των οκτώ ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών σε σχολεία της πόλης και σε χωριά για την κάλυψη των αναγκών της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής αγωγής.
Οι αίθουσες πρόκειται να τοποθετηθούν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου ώστε να είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τα μικρά παιδιά όταν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο Δήμος Ρόδου, προβαίνει στην αγορά τριών επιπλέον ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών από ίδιους πόρους (120.000 ευρώ συνολικά). Οι δύο πρόκειται να τοποθετηθούν στο γυμνάσιο Κρεμαστής και μία στο νηπιαγωγείο της Λάρδου. θα διεκδικήσει την προμήθεια και τοποθέτηση άλλων οκτώ ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών μέσω προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υφυπουργός Παιδείας κα Ζαχαράκη ανέφερε πρόσφατα σε τηλεοπτική της συνέντευξη ότι ο Δήμος Ρόδου είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά στον ψηφιακό εξοπλισμό των σχολείων και μαθητών οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν laptop και να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία την περίοδο της καραντίνας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου