Ειδήσεις

Από «κόσκινο» 1.718 πειθαρχικές αποφάσεις- Ο εκπαιδευτικός με καλάσνικοφ και ο υπάλληλος με τις κρυφές καταθέσεις

Στο μικροσκόπιο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) μπήκαν 1.718 πειθαρχικές αποφάσεις το 2015.

Επ’ αυτών υπέβαλε ένσταση σε 116 περιπτώσεις προκειμένου να ελεγχθούν και να κριθούν εκ νέου από το ανώτερο πειθαρχικό όργανο καθότι στις περισσότερες εξ αυτών υποθέσεων υπήρξε υπερβολική επιείκεια των πειθαρχικών συμβουλίων.

Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η ένσταση κατά απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία απαλλάσσει των κατηγοριών εκπαιδευτικό Δημοτικού Σχολείου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ετήσια έκθεση της ΓΓΔΕ.

Ο εν λόγω υπάλληλος παραπέμφθηκε καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν από καλάσνικοφ μέχρι χατζάρες, ξιφολόγχες, τόξα και άλλος οπλισμός χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια, αλλά το Πειθαρχικό Συμβούλιο τον απάλλαξε κατά πλειοψηφία αποδεχόµενο ότι η χρήση των ως άνω όπλων προήλθε από την «έντονη επιθυµία ενασχόλησής του µε κοινωνικές και αθλητικές δράσεις».

Άλλη περίπτωση είναι η ένσταση κατά απόφασης του Πρωτοβάθµιου Πειθαρχικού Συµβουλίου ΕΛΤΑ µε την οποία επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής απόλυσης έξι µηνών σε υπάλληλο των ΕΛΤΑ, η οποία υπεξαίρεσε από τη διαχείριση του καταστήµατος 4.300 ευρώ για ίδιο όφελος και οµολόγησε τις παράνοµες πράξεις της ενώπιον του Πειθαρχικού Συµβουλίου.

Μία ακόμη περίπτωση έχει να κάνει με ένσταση κατά απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με την οποία επιβλήθηκε η ποινή του προστίµου των αποδοχών 12 µηνών σε υπάλληλο του τέως υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Κατόπιν ελέγχου της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του εγκαλουµένου υπαλλήλου για τη χρονική περίοδο 2009, 2010, 2011 και 2012 προέκυψε ότι ο υπάλληλος, ο οποίος διετέλεσε ελεγκτής και εκταµιευτής ιδιωτικών επενδύσεων, υπέβαλλε ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη 2009-2011 ενώ δεν υπέβαλε δήλωση το έτος 2012.

enikonomia.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου