Ειδήσεις

«Χωρίς γιατρό η Κάσος»

Την άμεση τοποθέτηση γιατρού γενικής ιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι η μετάθεση του μοναδικού γιατρού που υπηρετούσε στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Κάσου, αφήνει το νησί χωρίς γιατρό, αφού ο στρατεύσιμος ιατρός, που καλύπτει, αυτή τη στιγμή, τις ανάγκες του νησιού, είναι δεδομένο ότι θα αποχωρήσει και αυτός με τη λήξη της στρατιωτικής του θητείας.

Τονίζει, χαρακτηριστικά, ότι είμαστε ήδη στη θερινή περίοδο και ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται μαζί με τις ανάγκες για την παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι, για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να ιεραρχήσει ορθολογικά τις τοποθετήσεις ή αποσπάσεις γιατρών στις νησιωτικές περιοχές.

Όφειλε να έχει τοποθετήσει νέο γιατρό στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου και στη συνέχεια να εγκρίνει τη μετακίνηση του γιατρού που υπηρετούσε εκεί.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ: «Άμεση τοποθέτηση γιατρού στην Κάσο»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η μετάθεση του μοναδικού γιατρού που υπηρετούσε στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Κάσου, αφήνει το νησί χωρίς γιατρό.

Ο στρατεύσιμος ιατρός που καλύπτει, αυτή τη στιγμή, τις ανάγκες του νησιού, είναι δεδομένο ότι αποχωρεί και αυτός με τη λήξη της στρατιωτικής του θητείας.

Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να ιεραρχήσει ορθολογικά τις τοποθετήσεις ή αποσπάσεις γιατρών στις νησιωτικές περιοχές.

Όφειλε να έχει τοποθετήσει νέο γιατρό στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου και στη συνέχεια να εγκρίνει τη μετακίνηση του γιατρού που υπηρετούσε εκεί.

Με δεδομένο ότι είμαστε ήδη στη θερινή περίοδο και ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται, μαζί με τις ανάγκες για την παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας, το Υπουργείο Υγείας οφείλει να προχωρήσει στην άμεση τοποθέτηση γιατρού στην Κάσο.

Είναι στοιχειώδης και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στους κατοίκους του νησιού.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση τοποθέτηση γιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου