Πολιτιστικά

«Ιστορίες από Πηλό»

oι δημιουργικές ιστορίες συναντούν τη γλυπτική τέχνη με όχημα τη φαντασία

Μια πρωτότυπη έκθεση των μαθητριών και μαθητών των τάξεων Γ΄ και Δ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μάς προσκαλούν στην αφήγηση των δημιουργικών ιστοριών τους και στην έκθεση των αγαλμάτων τους.

Στην πρωτότυπη έκθεση, «Ιστορίες από Πηλό», θα εκτεθούν τα αγάλματα των μαθητριών και των μαθητών της Γ΄ Δημοτικού και θα παρουσιαστούν οι ιστορίες των παιδιών της Γ΄ και της Δ΄ Δημοτικού. Πιο συγκεκριμένα, η Γ΄ Δημοτικού θα εκθέσει τα έργα τέχνης που δημιούργησε από πηλό ταξιδεύοντάς μας στον φανταστικό κόσμο των αγαλμάτων.  Η Δ΄ Δημοτικού θα παρουσιάσει τις ομαδικές εικονογραφημένες ιστορίες, οι οποίες θα επενδυθούν μουσικά από τους ίδιους τους μαθητές. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν τις μοναδικές ιστορίες των «μικρών» μας δημιουργών, ξεφυλλίζοντας τα ψηφιακά βιβλία και ακούγοντας τις ψηφιακές τους αφηγήσεις. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο κ. Βασίλης Κουτσογιάννης, ο οποίος εικονογράφησε «Το παιδί και το άγαλμα του Άντερσεν», στο οποίο βασίστηκε η ιδέα της δημιουργικής  έκθεσης των παιδιών και η κ. Μαριάννα Μίσιου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. με την εισήγηση «Ιστορίες χωρίς λέξεις και ηλικία». Τέλος, στον χώρο θα εκτυλίσσονται βιωματικές δράσεις με τίτλο «Σκέψεις στο χαρτί» και «Το δέντρο των θαυμάτων».

Παρασκευή 26 Μαΐου στις 17:30, το απόγευμα, στη νέα πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης της Ρόδου, Νεστορίδειο Μέλαθρο.

Η έκθεση, «Ιστορίες από Πηλό» των παιδιών είναι ανοιχτή, με ελεύθερη είσοδο, σε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να «ταξιδέψουν» με τις δημιουργικές ιστορίες και τις πήλινες δημιουργίες στον κόσμο των ηρώων που «έπλασαν» τα παιδιά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου