Πολιτιστικά

Σύμπραξη έξι Μουσικών Σχολείων στο Φεστιβάλ της Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, το τρίτο Μουσικό Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων», με τη συμμετοχή έξι Μουσικών Σχολείων και συνολικά τριάντα μουσικών συνόλων, αφού από κάθε Σχολείο συμμετείχαν πολλαπλάσια σύνολα.

Στον εμβληματικό χώρο του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου της Μεσαιωνικής Πόλης και στο όμορφο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από τα Μουσικά Σχολεία Αθηνών, Ηρακλείου, Παλλήνης, Πτολεμαϊδας, Ρόδου και Σάμου, παρουσίασαν όλα τα είδη της μουσικής, ελληνικής και ξένης, κλασσικής, σύγχρονης, τζαζ και παραδοσιακής.

Μαθητές και μαθήτριες που για πρώτη φορά γνωρίζονταν μεταξύ τους, επικοινώνησαν μέσω της μουσικής, αυτού του «μαγικού κώδικα» επικοινωνίας που δεν γνωρίζει κανένα φραγμό και προσέφεραν όμορφες μουσικές στιγμές, με ορχήστρες, μικρά σύνολα, μπάντες, χορωδίες και μουσικοθεατρικές ομάδες.

Οι εμπειρίες που όλοι μας αποκομίσαμε, οι καλλιτεχνικές συνεργασίες, οι συμπράξεις και η δυναμική που αναπτύσσεται σε τέτοια φεστιβάλ, έχουν τεράστια οφέλη και είμαστε ευγνώμονες που καταφέραμε ξανά να φέρουμε εις πέρας αυτή τη διοργάνωση, με τη συμπαράσταση και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου- Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου, του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου- ΔΟΠΑΡ, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

Αναλυτικά, βίντεο και φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.musicschoolrhodes.gr στην κατηγορία Φεστιβάλ και στο κανάλι www.youtube.com/musicschoolrhodes.

Σημειώνουμε ότι συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής μαθητών/μαθητριών για την Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου, έως την Τετάρτη 31 Μαϊου 2023, στις 14:00. Πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας και στα τηλέφωνα 2241067850, 2241065651.

Σας ευχαριστούμε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου