Ρεπορτάζ

Θα απομακρυνθούν τελικά οι μικροπωλητές από το «Νεώριον»

Θέματα σχετιζόμενα με τις θέσεις των μικροπωλητών στην πόλη της Ρόδου καθώς και την εμφάνισή τους συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του συμβουλίου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου και υποψηφίου δημάρχου Ρόδου κ. Στράτου Καρίκη.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του πως οι μικροπωλητές που διαθέτουν προς πώληση σνάκ, ξηρούς καρπούς, χυμούς και παγωτά, θα πρέπει να φορούν στολές και να είναι περιποιημένοι.

«Συζητήσαμε για τους στάσιμους μικροπωλητές. Εγκρίναμε τις θέσεις που έχουν καθοριστεί με εισήγηση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο δικηγόρος-στέλεχος τη Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Κώστας Γιαννακός.

Σε ερώτηση για τους μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται στο χώρο, απέναντι από το Νεώριο, ο κ. Γιαννακός δήλωσε:
«Οι μικροπωλητές δεν νομιμοποιούνται να μείνουν στο χώρο που είναι απέναντι από το Νεώριο. Εκδόθηκε απόφαση από το Πρωτοδικείο Ρόδου με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα που είχαν καταθέσει για να μείνουν στο χώρο. Είχαμε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών και θα του κοινοποιήσουμε έγγραφο σχετικό με το θέμα. Μετά από την κίνηση αυτή θα δοθεί η εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στη μετακίνηση των μικροπωλητών από την συγκεκριμένη περιοχή».

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξετάστηκαν τα αιτήματα δυο επιχειρηματιών οι οποίοι ζητούσαν την ανάκληση αποφάσεων που εκδόθηκαν παλαιότερα.

«Η μια υπόθεση αφορούσε την επιβολή κυρώσεων σε ιδιοκτήτη επιχείρησης για μη προσκόμιση πιστοποιητικού πυρασφαλείας. Αποφασίστηκε να γίνει ανάκληση της προηγούμενης απόφασης για να προσκομιστεί το σχετικό πιστοποιητικό», είπε ο κ. Κώστας Γιαννακός.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκε και θέμα που σχετίζονταν με την εκμετάλλευση χώρου κοντά στην κοιλάδα των Πεταλούδων.
«Ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά και δεν μπορούσε να λάβει την άδεια γιατί είχε χαθεί ο φάκελος της υπόθεσής του. Προέκυψε και θέμα με την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που προβλέπει στην περιοχή περιορισμένες δραστηριότητες. Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έκριναν ότι οι υπηρεσίες της δημοτικής ενότητας Πεταλούδων θα πρέπει να βρουν λύση στο πρόβλημα και να χορηγηθεί η άδεια», δήλωσε ο κ. Γιαννακός.

Το αεροδρόμιο

Στο θέμα που ανέκυψε με την παραχώρηση σε ιδιώτη του αεροδρομίου Ρόδου αναφέρθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Ευαγγελία Παναή.

«Μας απασχολεί το θέμα του αεροδρομίου γιατί εμείς υφιστάμεθα όλες τις καταστροφικές συνέπειες από τη λειτουργία του. Ο αερολιμένας είναι πηγή πλουτισμού και το κράτος έχει εισπράξει από αυτό εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για την υλοποίηση έργων. Δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουλήσουν σε ξένα ιδιωτικά συμφέροντα το αεροδρόμιο μας», δήλωσε η κ. Ευαγγελία Παναή και πρόσθεσε πως η ιδιωτικοποίηση θα προκαλέσει κατακόρυφη αύξηση των τελών χρήσης του αεροδρομίου και των τιμών των εισιτηρίων.

«Αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό μας. Απορώ με τη στάση που τηρούν στο θέμα φορείς, όπως η ΕΞΡ και το ΕΒΕΔ. Θα έπρεπε να πρωτοστατούν στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης», δήλωσε η κ. Ευαγγελία Παναή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου