Με το βλέμμα στραμμένο στο Τριώδιο είναι οι τοπικές αρχές, προκειμένου να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος -όπως συνέβη και πέρυσι- κάποιοι να παρακάμψουν τα αυστηρά μέτρα για να γιορτάσουν τις απόκριες!

Σε δηλώσεις τους προς τη «δημοκρατική» πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων που φημίζονται για τα καρναβάλια που διοργανώνουν, δεν έκρυψαν την αγωνία τους, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένοι συμπολίτες τους, δεν έχουν σκοπό να πειθαρχήσουν, όπως συνέβη και πέρυσι που ξεκίνησαν και τα… παρατράγουδα με τον κορωνοϊό.
Φέτος, η Αποκριά (ή το Τριώδιο) ξεκινά την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021.
Η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς είναι στις 14 Μαρτίου 2021.
Η Τσικνοπέμπτη είναι στις 4 Μαρτίου 2021.
Η Καθαρά Δευτέρα είναι στις 15 Μαρτίου 2021.
Η παρατεταμένη καραντίνα, έχει δημιουργήσει την ανάγκη για διασκέδαση και ψυχαγωγία στην τοπική κοινωνία γι΄αυτό και οι τοπικοί φορείς έχουν τις… κεραίες σηκωμένες προκειμένου να αποφευχθούν οι συνεστιάσεις, ο συγχρωτισμός και να ανασταλούν τα σχέδια που είναι στα σκαριά, για τη διοργάνωση άτυπων εκδηλώσεων.
Όπως δήλωσε πρόεδρος δημοτικής κοινότητας στη «δ», έχουν ήδη ξεκινήσει δειλά δειλά συζητήσεις από γνωστούς… απείθαρχους για την περίοδο των Αποκριών, οι οποίοι έχουν αναθαρρήσει λόγω των χαμηλών ποσοστών κρουσμάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στη Ρόδο και ήδη καταστρώνουν σχέδια.
«Αυτό που φοβόμαστε περισσότερο είναι η περίοδος των Απόκρεων, αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την τοπική κοινωνία. Το γεγονός ότι έχουν μειωθεί τα κρούσματα σε τοπικό επίπεδο μπορεί να οδηγήσει σε εφησυχασμό και ο εφησυχασμός μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος και πολύ γρήγορα να χάσουμε όσα έχουμε κατακτήσει με πειθαρχία και εφαρμογή των μέτρων. Είμαστε σε εγρήγορση οι πρόεδροι για να προλάβουμε τυχόν απερισκεψίες από συμπολίτες μας, καθώς φτάνουν στα αυτιά μας ψίθυροι για άτυπες εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις. Θα πρέπει να “ξεχάσουμε” αυτά τα έθιμα για φέτος, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη Ρόδο μας στις πράσινες περιοχές», λέει πρόεδρος τοπικής κοινότητας στη «δημοκρατική», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου με επίκεντρο τα τοπικά έθιμα, όπως είναι «καμουζέλες» που μασκαράδες γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι.
«Απευθύνουμε έκκληση μέσω της εφημερίδας σας, να εγκαταλειφθούν τα όποια σχέδια υπάρχουν για το Τριώδιο και να πειθαρχήσουμε όλοι ώστε να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από αυτή την περιπέτεια. Είναι στο χέρι μας να μην ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν πριν από μερικές μόλις εβδομάδες», επισημαίνει, απευθυνόμενος στην τοπική κοινωνία.
Εξάλλου, όπως ξεκαθάρισε και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Ματίνα Παγώνη, «θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες πόσο θα κρατηθούν τα μέτρα. Είναι δύσκολες μέρες, το ξέρουμε όλοι. Καρναβάλι δε θα γίνει, είναι δυνατόν με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας να γίνονται καρναβάλια;».
Χαρακτηριστικό είναι, πως όπως πολύ νωρίς ξεκαθαρίστηκε, ούτε το Πατρινό Καρναβάλι -η κορωνίδα των καρναβαλικών εκδηλώσεων- θα διεξαχθεί το 2021, τουλάχιστον με τον τρόπο που γνωρίζουμε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε επίσημη ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, αναφέρεται: «Ακόμα και αν τροποποιηθούν τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορεί να γίνει καμιά παρέλαση ή ανοικτή εκδήλωση και ο προγραμματισμός μας κινείται σε δρόμους τηλεοπτικούς, διαδικτυακούς και με έμφαση στο στολισμό της πόλης».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ