Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου διοργανώνει  την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 21.00μ.μ , στο Καζίνο της Ρόδου- αίθουσα LaRosa, πανηγυρική συνεστίαση με κεντρικό ομιλητήτ ον ροταριανό εψηφισμένο Διοικητή Θεόδωρο Πανάγο της 2470 ροτ. Περιφέρειας με θέμα:  Η διασύνδεση των Ελληνικών Νησιών με το ηλεκτρικό Ηπειρωτικό Σύστημα: Μια άλλη διάσταση για την ασφάλεια του εφοδιασμού και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Ο Θεόδωρος Πανάγος*, καθηγητής στο Δίκαιο Ενέργειας με ένα πλούσιο βιογραφικό σε ακαδημαϊκό και τεχνοκρατικό επίπεδο σε θέματα ενέργειας (αγορών και περιβάλλοντος), εμπορικού και διοικητικού δικαίου, θα αναπτύξει τη σημαντικότητα για το πρόγραμμα διασύνδεσης των Ελληνικών Νησιών με την Ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και τα οφέλη που θα προκύψουν για την  οικονομία και την τοπική κοινωνία καθώς η  διασύνδεση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών του Ελληνικού Αρχιπελάγους με το Διασυνδεδεμένο (Ηπειρωτικό Σύστημα) συνιστά έργο υψίστης σημασίας από εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής άποψης.

Η ραγδαία τουριστική ανάπτυξη των Νησιών και  οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια, η διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού και η προστασία του περιβάλλοντος είναι μερικοί από τους παράγοντες που καθιστούν επιτακτική την υλοποίηση του μεγάλου αυτού προγράμματος που άρχισε, ως σύλληψη, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το  όλο ζήτημα αποτελεί υψηλή  προτεραιότητα, ιδίως υπό το βάρος των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου, ενώ η ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια οικονομία με χαμηλή συμμετοχή άνθρακα στην παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνιστά επίσης απαίτηση της ενωσιακής πολιτικής για αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που αφθονούν στην Πατρίδα μας.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο καθ. Θέοδωρος Πανάγος, είναι ροταριανός εψηφισμένος της 2470 ροτ. Περιφέρειας  είναι Καθηγητής στο Δίκαιο Ενέργειας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας ( Θεσσαλονίκη) και επισκέπτης καθηγητής στο Δίκαιο των Υδρογονανθράκων στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του  Exeter( Μ.Βρετανία)  με πλούσιο έργο ( μελέτες, άρθρα και συγγράμματα). Υπηρετώντας σε νευραλγικές θέσεις ευθύνης, διετέλεσε  το 2005- 2010  Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας  (ΡΑΕ).

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ