Ειδήσεις

Πιλοτικό πρόγραμμα Caretourism στη Ρόδο

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος , ο δήμαρχος Ρόδου κ.Φ.Χατζηδιάκος , ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κ. Τ. Χατζηιωάννου , η Αντιδήμαρχος Τουρισμού , Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μ. Χατζηλαζάρου και εκπρόσωποι της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με επικεφαλής τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Heler παραχώρησαν ,σήμερα, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα «CARETOYRISM – Ανάπαυλα από τη ρουτίνα της οικιακής περίθαλψης στο ελληνικό νησί της Ρόδου» .

Ο κ. Χ. Κόκκινος στην τοποθέτηση του επισήμανε : «Το πετυχημένο πρόγραμμα που υλοποιεί το ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς» της ΠΝΑ αφορά Τουρισμό εκτός σεζόν ατόμων ειδικών κατηγοριών (ηλικιωμένα άτομα Αμέα, με νόσο Αλζχάιμερ, Άνοια κτλ). Βρισκόμαστε είδη στην Τρίτη βδομάδα επίσκεψης του πρώτου γκρουπ CareTourism δεκαπέντε (15) ατόμων. Για την υποστήριξη του παραπάνω προγράμματος και των ειδικών αναγκών των επισκεπτών καταρτίζονται είκοσι δύο (22) άτομα, οι οποίοι θα υποστηρίξουν γερμανούς επισκέπτες ΑΜΕΑ στη Ρόδο κατά τους χειμερινούς μήνες. Είδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή διακόσια (200) άτομα. Τρία ακόμα γκρουπ θα επισκεφθούν την χώρα μας την περίοδο Φεβρουαρίου – Απριλίου.

Επίσης μας δίνεται η δυνατότητα για επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος κατάρτισης και σε άλλα νησιά που θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν παρέχοντας υπηρεσίες Τουρισμού φροντίδας. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής και στη Γερμανία και θα συντελέσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στα νησιά μας , την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της δημιουργίας δομών παροχής φροντίδας» .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου