Ειδήσεις

Διεκδικεί από γερμανική εταιρεία χρηματική αποζημίωση 1,38 εκ. €!

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου συζητήθηκε χθες η αγωγή που υπέβαλε ένας κάτοικος Αρχαγγέλου κατά μιας γερμανικής εταιρείας και της αντιπροσώπου της στην Αθήνα, που φέρονται να προμήθευσαν το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου με εμφυτεύματα, την αστοχία των οποίων αναγνώρισαν στην πορεία!
Ο ενάγων διεκδικεί με την αγωγή του χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 1.379.374,46 ευρώ για βλάβη που υπέστη μετά από ορθοπεδική εγχείρηση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Η πρώτη εναγόμενη είναι συγκεκριμένα γερμανική κατασκευαστική εταιρεία ιατρικών ορθοπεδικών οργάνων και εμφυτευμάτων για χρήση στην τραυματολογία, ορθοπεδική και χειρουργική σπονδυλικής στήλης. Τα προϊόντα της εισάγει, διανέμει, διακινεί και παρακολουθεί η δεύτερη εναγομένη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της προμήθειας ορθοπεδικών και εν γένει ιατρικών ειδών σε Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία. Ο Αρχαγγελίτης υποβλήθηκε εκτάκτως σε χειρουργική επέμβαση στο δεξιό μηριαίο, με εσωτερική οστεοσύνθεση, στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, μετά από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα. Χρειάστηκε διάστημα 15 ημερών παραμονής και στενής ιατρικής παρακολούθησης για την αποκατάστασή του. Μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο χρειάστηκε να παραμείνει κλινήρης στο σπίτι του για άλλες είκοσι ημέρες. Αν και ακολούθησε πιστά τις μετεγχειρητικές οδηγίες του θεράποντος ιατρού του και η μετεγχειρητική πορεία του εξελισσόταν ομαλά, τρεις μήνες μετά την επέμβαση, ευρισκόμενος στο σχολείο σε καθήμενη στάση, ξαφνικά άκουσε ένα δυνατό ήχο σπασίματος και αισθάνθηκε ένα δυνατό πόνο στο δεξιό μηριαίο, στο σημείο που είχε χειρουργηθεί. Είδε το χειρουργημένο πόδι του να βρίσκεται στον αέρα και τρομοκρατημένος κάλεσε την μητέρα του η οποία τον μετέφερε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έσπασε το πόδι του στο ίδιο σημείο που προηγουμένως είχε χειρουργηθεί. Χειρουργήθηκε εκ νέου στο δεξιό μηριαίο και παρέμεινε στο Νοσοκομείο για διάστημα 15 ημερών. Μετά την έξοδό του χρειάστηκε να παραμείνει κλινήρης στο σπίτι του για άλλο ένα μήνα.
Κατόπιν καταγγελίας του, προς διαπίστωση της αιτίας του επανακατάγματος στο δεξιό μηριαίο στο ίδιο σημείο που είχε προηγουμένως χειρουργηθεί, διενεργήθηκε ΕΔΕ από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και διαπιστώθηκε ότι δεν υφίσταται υπόνοια κακής χειρουργικής τεχνικής, ότι κλήθηκε η κατασκευάστρια εταιρεία για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την πορεία ποιοτικού ελέγχου του δείγματος του υλικού που στάλθηκε και κατάθεση των αποτελεσμάτων και ότι ο σημαντικότερος και πιθανότερος παράγοντας θραύσης ήταν η αποτυχία του χρησιμοποιηθέντος υλικού οστεοσύνθεσης, η τεχνική και μεταλλουργική αστοχία. Όπως τονίζει ο Αρχαγγελίτης τα αίτια του επανακατάγματος του δεξιού του μηριαίου είναι αποτέλεσμα του ακατάλληλου υλικού με το οποίο κατασκευάζει το προϊόν οστεοσύνθεσης, η γερμανική εταιρεία και προμήθευσε η δεύτερη εναγόμενη εταιρεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού.
«Αποκλειστικά υπαίτιες του επανακατάγματος του δεξιού μου μηριαίου και της συνολικής καταταλαιπώρησής μου είναι οι εναγόμενες εταιρείες, λόγω της θέσεως σε κυκλοφορία του επιβλαβούς και ελαττωματικού ως άνω προϊόντος το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη στήριξη του σπασμένου μου οστού κατά τον χρόνο του αυτοκινητιστικού ατυχήματος και το οποίο παρά την επιμελή και πιστή τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών που μου δόθηκαν από τον θεράποντα ιατρό μου και την διαπίστωση από αυτόν ότι πιστά ακολούθησα τις οδηγίες του και την άριστη πορεία της αναρρώσεώς μου, το προϊόν τους έσπασε από την αστοχία του χρησιμοποιηθέντος υλικού την τεχνική και μεταλλουργική αστοχία, και για λόγους πλημμελούς ελέγχου της παραγωγής και διαπίστωσης εναρμόνισης του υλικού με τις ισχύουσες προδιαγραφές και την γνώση ότι το προϊόν αυτό χρησιμοποιείται σε ευαίσθητα για την υγεία σημεία και υπό συνθήκες δύσκολες και την ιδιότητά τους της πρώτης εξ αυτών ως παραγωγού και κατασκευάστριας εταιρείας και της δεύτερης εξ αυτών ως προμηθευτή του Νοσοκομείου Ρόδου, και η συμπεριφορά τους είναι παράνομη κατά το δίκαιο προστασίας του Καταναλωτή και τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα» αναφέρεται στην αγωγή που συνέταξε ο δικηγόρος κ. Ν. Γιαννάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου