Ειδήσεις

Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κω για το μεταναστευτικό

Ή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος είναι ένα από τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος αντιπροσωπεία του συμβουλίου της Ευρώπης θα επισκεφθεί την Παρασκευή την Κω .

“Μπαίνει θέμα πως θα καλύψουμε τις ανάγκες από το Νοεμβρίου και μετά. Το αναφέρω γιατί κάποιοι δήμοι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση . Δεν κατά δέχομαι να παρακαλώ για δύο αντίσκηνα. Τα όποια κονδύλια έρχονται να δίνονται απευθείας στους δήμους . Έχουμε σκεφθεί σε συνεργασία με δημάρχους Ιταλίας να ζητήσουμε συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο και να συζητήσουμε για το θέμα. Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης
θα επισκεφθεί την Κω την Παρασκευή και το Σάββατο για να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Μπορεί να έχουμε θετικά αποτελέσματα”, τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα. Μίλησε και για τη διάταξη που εξαιρεί τους επενδυτές από την καταβολή τελών.
” Ξεκαθάρισα πως δεν θα παρέχουμε υπηρεσίες χωρίς να πληρώνουν τέλη υπάρχει απαξίωση της ΤΑ.
Δεν ξέρω που θα πάει αυτό. Δεν μπορεί να συνεχίσει ή απαξίωση των ΟΤΑ. Οι βουλευτές είναι εξαφανισμένοι”, τόνισε ο κ.Χατζηδιακος

Ιδιαίτερα αυστηρός για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ ήταν ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ Στράτος Καρίκης .
Τόνισε πως ή αντίδραση από το δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν αυτή που έπρεπε.
“Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την αντίδραση μας”, απάντησε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως όλοι ανέμεναν πως η κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε καλύτερα το θέμα.
” Να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος και όχι εγώ . Πράξαμε αυτά που έπρεπε “, δήλωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι μόνο ενωμένοι οι φορείς θα κερδίσουν τη μάχη

Μνεία στο αεροδρόμιο με αφορμή την ένταξη του στη λίστα με τα χειρότερα της ΕΕ έκανε ο επικεφαλής της παράταξης ” Ρόδη”κ. Χ Χατζηευθυμιου. Ο κ. Χατζηευθυμίου αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της Νέας Αγοράς.

Στο μεταναστευτικό αναφέρθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γ Υψηλάντης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τ Πότσος

Την ενσωμάτωση της ΔΕΥΑΡ στο δήμο πρότεινε ο κ. Στέργος Στάγκας .

Καταδικάστηκε από όλους η άρνηση επιχειρηματία να επιτρέψει την είσοδο ασθενοφόρου στη Μεσαιωνική Πόλη .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου