Ειδήσεις

Δήμαρχος Σύμης : “Θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε σε πρόσληψη γιατρού”

Παραμένει το πρόβλημα στη Σύμη με την έλλειψη ιατρών. Ο μοναδικός γιατρός που έχει το νησί δεν επαρκεί για τις υπάρχουσες ανάγκες που αυξάνονται κατακόρυφα το καλοκαίρι. Παρά όμως τα συνεχήαιτήματα του δημάρχου κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα και τις αναφορές που έχει κάνει προς τα Υπουργεία ακόμη και στον Εισαγγελέα, η λύση δεν έρχεται. Ο δήμαρχος της Σύμης εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο ίδιος ο δήμος σε πρόσληψη γιατρού εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του απέναντι στην στάση της κυβέρνησης αφού στην Σύμη παίζονται ζωές ανθρώπων και κανένας δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες.

“Μετά την επιστολή μας προς τον Εισαγγελέα και ύστερα από πάρα πολλές οχλήσεις στους υπουργούς, μας έστειλαν ένα έγγραφο και μας ρωτούσαν κατά πόσο μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα του δεύτερου γιατρού στη Σύμη για τη διαμονή και τη διατροφή του. ΘΑ απαντήσω βέβαια θετικά γιατί έχουμε μεγάλη ανάγκη από δεύτερο γιατρό. Απλά θα πρέπει να δούμε πώς ο δήμος μπορεί να καλύψει αυτή τη δαπάνη.

Ο κ. Κρεμαστινός μου είπε ότι οι δήμοι δύνανται να καλύπτουν τα έξοδα των γιατρών στα νησιά. Ρώτσαη στο ΥΠΕΣ κατά πόσο ισχύει αυτό και αν νομικά μπορεί να το κάνει ο δήμος. Επίσης ρώτησα στο ΥΠΕΣ αν ο δήμος μπορεί να κάνει πρόσληψη γιατρού. Μίλησα και με τη Φώφη Γεννηματά η οποία κατάγεται από τη Σύμη αν μπορεί να μου στείλει ένα στρατιωτικό ιατρό.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι… Καθημερινά έρχονται 60 λαθρομετανάστες οι οποίοι δεν δέχονται ιατρικές εξετάσεις και μεταφέρουν ασθένειες. Δεν μπορεί να μην θέλει κανένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να τρέχει μόνος του ο δήμαρχος, ο λιμενάρχης και οι κάτοικοι.

Θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε σε πρόσληψη γιατρού αφού δεν υπάρχει πια άλλη λύση…”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου