ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική Πολεμική Αεροπορία: Κανείς δεν καταδίωξε το αεροσκάφος του Ερντογάν

news room 1 λεπτό ανάγνωση
F16

Σύμ­φω­να με ανώ­τα­τους στρα­τιω­τι­κούς του γε­νι­κού επι­τε­λεί­ου της ελ­λη­νι­κής πο­λε­μι­κής αε­ρο­πο­ρί­ας που επι­κα­λεί­ται ο ΣΚΑΪ, το προ­ε­δρι­κό αε­ρο­σκά­φους του Ρε­τζέπ Ταγίπ Ερ­ντο­γάν δεν δέ­χθη­κε καμία πα­ρε­νό­χλη­ση κατά την διάρ­κεια της απο­τυ­χη­μέ­νης από­πει­ρας πρα­ξι­κο­πή­μα­τος της Πα­ρα­σκευ­ής.

Ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος είχε υπο­στη­ρί­ξει πως, το βράδυ της Πα­ρα­σκευ­ής, το αε­ρο­σκά­φος του είχε γίνει στό­χος πο­λε­μι­κών αε­ρο­σκα­φών που ελέγ­χο­νταν από στα­σια­στές. Στην ίδια γραμ­μή είχαν κι­νη­θεί και οι δη­λώ­σεις Τούρ­κου αξιω­μα­τού­χου στο Reuters που είχε δη­λώ­σει πως ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος “απέ­φυ­γε το θά­να­το για λίγα μόλις λεπτά”

Όπως όμως ανα­φέ­ρει ανώ­τα­τη στρα­τιω­τι­κή πηγή της ελ­λη­νι­κής αε­ρο­πο­ρί­ας στον ΣΚΑΪ, τα ελ­λη­νι­κά ρα­ντάρ πα­ρα­κο­λου­θού­σαν την πτήση του προ­ε­δρι­κού αε­ρο­σκά­φους του Τούρ­κου προ­έ­δρου μέχρι και την στιγ­μή που προ­σγειώ­θη­κε στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη και, όπως προ­κύ­πτει από τα δε­δο­μέ­να πα­ρα­κο­λού­θη­σης, το business jet του Ρε­τζέπ Ταγίπ Ερ­ντο­γάν “ούτε συ­νο­δευό­ταν από τουρ­κι­κά F-16 ούτε πα­ρε­νο­χλή­θη­κε από άλλα αε­ρο­σκά­φη”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.