Με βούλευμα που εξέδωσε χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου έγινε δεκτή η αίτηση του 33χρονου κομμωτή, που φέρεται να συνέλαβε και να εκτέλεσε σχέδιο απόπειρας δολοφονίας, σκηνοθετημένης ληστείας, απειλών ως και ενοχοποίησης δύο ανυποψίαστων πολιτών – συνεταίρων του σε υπόθεση ναρκωτικών, για την άρση της κατασχέσεως ενός αυτοκινήτου κι ενός δικύκλου ιδιοκτησίας του.
Στον 33χρονο, εξαρτημένο από τον τζόγο και την κοκαΐνη, αποδίδεται ότι αποσκοπούσε όχι μόνο να κληρονομήσει την περιουσία ενός 71χρονου ημεδαπού, που τον εμπιστεύτηκε αλλά και να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση χρημάτων, που υπερβαίνουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα 400.000 ευρώ.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», στην ίδια υπόθεση, πέραν του 33χρονου, έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι δύο Αλβανοί ηλικίας 28 και 26 ετών, που τον συνέδραμαν.
Εις βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη ως μελών σε εγκληματική οργάνωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής αντικειμένων η αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, παράβαση του άρθρου 230 ΠΚ, για εξακολουθητική ψευδορκία, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις μορφές της αγοράς, διάθεσης σε τρίτους, κατοχής και απόκρυψης, κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα και για οπλοκατοχή.
Δια της συνηγόρου του κ. Μαρίνας Κρανίτη – Τσέρκη, προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, για την άρση της κατάσχεσης και την απόδοση στον ίδιο των οχημάτων ιδιοκτησίας του και συγκεκριμένα ενός επιβατηγού αυτοκινήτου μάρκας Scoda Octavia και μιας δίκυκλης μοτοσικλέτας μάρκας PIAGGIO μοντέλου Beverly.
Επεσήμανε ειδικότερα ότι τα ανωτέρω οχήματα δεν υπήρξαν ποτέ μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων για τις οποίες κατηγορείται καθώς για τις μετακινήσεις του από και προς την Αθήνα, από όπου προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες τις οποίες εν συνεχεία διακινούσε στη Ρόδο, χρησιμοποιούσε πάντοτε πλωτά ή εναέρια μέσα, και επιπλέον, τα συγκεκριμένα οχήματα εξυπηρετούσαν οικογενειακές ανάγκες, μη δυνάμενες να αντιμετωπιστούν με άλλο τρόπο.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, που μελέτησε την δικογραφία, έκρινε πράγματι ότι κακώς είχαν κατασχεθεί τα συγκεκριμένα οχήματα και μια διάταξη δήμευσής τους δεν θα μπορεί να αιτιολογηθεί επαρκώς από τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης.
Στο μεταξύ για την 27η Σεπτεμβρίου 2018 θα εξεταστεί μετά από αναβολή η αίτηση του 71χρονου ημεδαπού και του 27χρονου Αλβανού συνεταίρων του σε ΙΚΕ, που λειτουργεί συνοικιακό κομμωτήριο, για την λύση της εταιρείας τους.
Όπως αναφέρεται στην αίτηση, που υπέβαλε για λογαριασμό των δύο ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος, ο 71χρονος λόγω πρόσφατης πώλησης του ξενοδοχείου που είχε στην κυριότητά του στη Ρόδο διέθετε πλήρη οικονομική ανεξαρτησία και προσπάθησε με την ίδρυση της εταιρείας ουσιαστικά να αποκαταστήσει επαγγελματικά τόσο τον 27χρονο (τον οποίο μάλιστα έπεισε να βαπτισθεί χριστιανός δίδοντάς του το όνομα του πατέρα του «Πέτρος») όσο και τον 33χρονο στο πρόσωπο του οποίου έβλεπε ένα έντιμο και δραστήριο οικογενειάρχη.
Η στενή σχέση που απέκτησε ο 27χρονος με τον 71χρονο, όπως υποστηρίζει, «ενόχλησε» και «ανησύχησε» – όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε – τον 33χρονο ο οποίος αποφάσισε να σκοτώσει (!!!) τον 27χρονο για να απαλλαγεί από την παρουσία του τον μήνα Δεκέμβριο του 2017 δηλαδή 3 μόλις μήνες από τη σύσταση της εταιρείας ώστε να μονοπωλήσει τη βοήθεια του 71χρονου.
Τον 33χρονο εκπροσωπεί στην διαδικασία αυτή ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ