ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκαθίσταται σταδιακά η υδροδότηση στα χωριά

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ

Στις επό­με­νες δέκα μέρες ανα­μέ­νε­ται να έχει επι­λυ­θεί το πρό­βλη­μα υδρο­δό­τη­σης στην πε­ριο­χή Αρ­χαγ­γέ­λου. Η γε­ώ­τρη­ση ολο­κλη­ρώ­νε­ται σύ­ντο­μα και θα συν­δε­θεί αμέ­σως μετά με το δί­κτυο του χω­ριού. Σε συν­δυα­σμό με την ανό­ρυ­ξη δύο ακόμη γε­ω­τρή­σε­ων θα εξα­σφα­λι­στεί η επάρ­κεια νερού στον Αρ­χάγ­γε­λο.

Επι­πλέ­ον τα Στε­γνά, όπως και η πε­ριο­χή των Κο­λυ­μπί­ων, θα συν­δε­θούν με δί­κτυα ύδρευ­σης και νέα δε­ξα­με­νή που θα υδρο­δο­τεί­ται απευ­θεί­ας από τον αγωγό του Φράγ­μα­τος Γα­δου­ρά. Οι ερ­γα­σί­ες πρό­κει­ται να ξε­κι­νή­σουν εντός ολί­γων ημε­ρών.

Όπως δη­λώ­νει ο αντι­δή­μαρ­χος Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Αντα­πό­κρι­σης στον Πο­λί­τη Δ.Ε. Κα­μεί­ρου και Ατα­βύ­ρου, κ. Αγα­πη­τός Πάλ­λας, το πρό­βλη­μα υδρο­δό­τη­σης σε ορι­σμέ­νες πε­ριο­χές, έχει αρ­χί­σει να απο­κα­θί­στα­ται χάρη στις πα­ρεμ­βά­σεις που γί­νο­νται.

«Ενώ την Πέμ­πτη υπήρ­ξε έλ­λει­ψη νερού στο Κιο­τά­ρι με τις κα­τάλ­λη­λες πα­ρεμ­βά­σεις κα­τα­φέ­ρα­με να στεί­λου­με αρ­κε­τές πο­σό­τη­τες νερού στη δε­ξα­με­νή του χω­ριού, από όπου τρο­φο­δο­τεί­ται όλη η του­ρι­στι­κή ζώνη. Γε­νι­κά, μετά την ολο­κλή­ρω­ση όλων των πα­ρεμ­βά­σε­ων που είναι σε εξέ­λι­ξη θα έχει απο­κα­τα­στα­θεί σε με­γά­λο βαθμό η υδρο­δό­τη­ση σε πε­ριο­χές όπου υπάρ­χει πρό­βλη­μα. Στον Αρ­χάγ­γε­λο ολο­κλη­ρώ­νε­ται σε λίγες ημέ­ρες η γε­ώ­τρη­ση και θα προ­χω­ρή­σου­με στη σύν­δε­σή της, εκτός απρο­ό­πτου βέ­βαια πάντα.

Ολο­κλη­ρώ­θη­καν επί­σης δύο γε­ω­τρή­σεις στον Ασκλη­πιειό και στη Με­σα­να­γρό και η επό­με­νη γε­ώ­τρη­ση θα γίνει στην Απο­λακ­κιά. Ψά­χνου­με επί­σης τον τρόπο να αντι­με­τω­πί­σου­με την υφαλ­μύ­ρω­ση του νερού στην πα­ρα­λια­κή της Λα­χα­νιάς. Θα προ­βού­με σε κά­ποιες πα­ρεμ­βά­σεις για την βελ­τί­ω­ση της ποιό­τη­τας του νερού», είπε ο κ. Πάλ­λας.

Ο αντι­δή­μαρ­χος κ. Πάλ­λας ανέ­φε­ρε πα­ρα­πέ­ρα ότι οι κα­λο­και­ρι­νές βρο­χο­πτώ­σεις δεν στά­θη­καν ικα­νές να εμπλου­τί­σουν τον υδρο­φό­ρο ορί­ζο­ντα, πα­ρό­λα αυτά ήταν χρή­σι­μες για τις καλ­λιέρ­γειες και βο­ή­θη­σαν στην εξοι­κο­νό­μη­ση νερού. Οι βρο­χο­πτώ­σεις χρειά­ζο­νται ωστό­σο την φθι­νο­πω­ρι­νή πε­ρί­ο­δο προ­κει­μέ­νου να φτά­σει η στάθ­μη του φράγ­μα­τος Γα­δου­ρά σε υψηλά επί­πε­δα. Από τη χει­με­ρι­νή πε­ρί­ο­δο ανα­μέ­νε­ται να τρο­φο­δο­τού­νται πε­ρισ­σό­τε­ρες πε­ριο­χές από το φράγ­μα.

Για την αντι­με­τώ­πι­ση της λει­ψυ­δρί­ας, ο Δήμος Ρόδου πο­ντά­ρει και στην ευαι­σθη­το­ποί­η­ση των πο­λι­τών. Ο δή­μαρ­χος μέσα από φυλ­λά­δια που ενη­με­ρώ­νουν για τον πε­ριο­ρι­σμό των υδά­τι­νων πόρων, ενη­με­ρώ­νει τους πο­λί­τες να μη χρη­σι­μο­ποιούν αλό­γι­στα το νερό, ση­μειώ­νο­ντας ότι οι πρω­το­βου­λί­ες της ΔΕΥΑΡ για την αντι­με­τώ­πι­ση της λει­ψυ­δρί­ας και οι ανά­λο­γες δρά­σεις της θα πρέ­πει να αντι­με­τω­πί­ζο­νται ως έναυ­σμα για συ­στη­μα­τι­κό­τε­ρες συλ­λο­γι­κές δρά­σεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.