Μείζον θέμα στους κόλπους της τοπικής ΕΛΑΣ έχει προκαλέσει η διενέργεια δεύτερου πειθαρχικού ελέγχου σε γνωστό, προβεβλημένο και μέσω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας, αξιωματικό, που υπηρετεί ευσυνείδητα σε περιφερειακή υπηρεσία, λόγω αναρτήσεών του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook.
Φαίνεται ότι ο δημόσιος λόγος του συγκεκριμένου αξιωματικού έχει ενοχλήσει, καθώς καλείται πλέον να απολογηθεί γιατί εξήρε δημόσια το έργο της υπηρεσίας του!
Παλαιότερα, δε, υπέστη πειθαρχικό έλεγχο για ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα, με αφορμή τον θάνατο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Mητσοτάκη!!!
Την υπόθεση έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης, ο οποίος χθες έμεινε έκπληκτος από τα όσα καλείται, για λογαριασμό του εντολέως του, να αντικρούσει.
Ο αξιωματικός, που κλήθηκε από συντάκτη της «δημοκρατικής» να τοποθετηθεί σχετικά, αρνήθηκε χθες να προβεί σε οιοδήποτε σχόλιο.
Ο πρώτος έλεγχος τον οποίο υπέστη ο αξιωματικός έγινε με αφορμή το ακόλουθο σχόλιο στην σελίδα του στο facebook:
«Αν τα καλά λόγια που λένε όλοι τώρα για τον κ. Μητσοτάκη τα πίστευαν για τον Πρωθυπουργό του 90-93 δεν θα έπεφτε ούτε στην Δευτέρα Παρουσία!! Πολιτικά ομιλώ και όχι συναισθηματικά!!! Τι δύναμη του έδωσε ο λαός και το κόμμα του τότε για να Κυβερνήσει και να μην είμαστε τώρα εδώ;; Η Ιστορική στιγμή δεν γυρίζει πίσω!! Οι νεκροί ενίοτε δικαιώνονται!!!! Κάτι είναι και αυτό τώρα που φθάσαμε ΕΔΩ!!!!».
Με επίκληση των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 24 του Προεδρικού Διατάγματος 120/2008 «Πειθαρχικό Δίκαιο Αστυνομικού Προσωπικού», κλήθηκε τότε ο αξιωματικός να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για το ως άνω σχόλιό του στο πλαίσιο προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης.
Εξεταζόμενος τον Σεπτέμβριο του 2017 τόνισε ότι οι αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό αφορούν τον εθελοντισμό, τον ανθρωπισμό, τους κανόνες δικαίου, την ειρήνη, την ενότητα, τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό.
Επεσήμανε ότι την ανωτέρω ανάρτηση την έκανε ο ίδιος διότι γνώριζε προσωπικά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όπως κι άλλες προσωπικότητες που δεν είναι πλέον στην ζωή, ενώ τόνισε ότι οι συνδικαλιστικές του υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην κηδεία του αείμνηστου πολιτικού και αποφάσισε με το σχόλιό του να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό.
Ξεκαθάρισε εξάλλου ότι η φράση «πολιτικά ομιλώ και όχι συναισθηματικά» έγινε με την Αριστοτέλεια έννοιά της, «ο άνθρωπος είναι πολιτικό όν» και δεν υποδηλώνει κομματική ταυτότητα.
Ευτυχώς για τον αξιωματικό μετά την ολοκλήρωση της διοικητικής έρευνας κρίθηκε πράγματι ότι το σχόλιό του δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι λαμβάνει θέση υπέρ πολιτικού προσώπου και σε βάρος κάποιου άλλου και δεν υπάγεται στους περιορισμούς του πειθαρχικού δικαίου για την εκδήλωση των πολιτικών πεποιθήσεων.
Τον Ιανουάριο του 2018 η συγκεκριμένη έρευνα τέθηκε στο αρχείο ενώ πρόσφατα προκλήθηκε νέα…
Η «παρακολούθηση» πάντως των αναρτήσεων αξιωματικών στο facebook είναι ένα γεγονός, που πραγματικά σοκάρει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ