Τις πρώτες επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό αποτυπώνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του Μαρτίου, με απότομη «βουτιά» των τουριστικών εσόδων στα 92 εκατ. ευρώ, από 318 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν
Οι τουριστικές εισπράξεις του Μαρτίου μειώθηκαν στα 92 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 71%. Το Μάρτιο του 2019 το αντίστοιχο νούμερο είχε διαμορφωθεί στα 318 εκατ. ευρώ και τον αντίστοιχο μήνα του 2018 στα 241 εκατ. ευρώ. Πτώση κατά 46,8% σημείωσαν και οι διεθνείς αφίξεις (κυρίως μέσω των αεροδρομίων της χώρας), ενώ στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκαν και οι ταξιδιωτικές δαπάνες των κατοίκων στο εξωτερικό, οι οποίες επίσης μειώθηκαν σημαντικά κατά 75,7%.
Συνολικά στο α΄ τρίμηνο του 2020, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι σχετικές εισπράξεις παρουσίασαν μείωση κατά 5,6% και 17,1% αντίστοιχα, ακριβώς λόγω των εξελίξεων του Μαρτίου.








Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.