Ειδήσεις

Εξελίσεται η μορφή των συνεδρίων Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

 

ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΩΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Με ουσιαστικό τρόπο αναβαθμίζονται τα ήδη πετυχημένα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού. Οι κυριότερες αλλαγές είναι ότι οι διπλωματούχοι Μηχανικοί όλης της χώρας – ανεξαρτήτως ειδικότητας (Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί, Πολεοδόμοι, Περιβαλλοντολόγοι, Συγκοινωνιολόγοι, κλπ), θα έχουν τη δυνατότητα να είναι Εισηγητές στο 3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο τον Οκτώβριο του 2018 στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλλάς.

Η ουσιαστική αυτή θεσμική συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών δίνει τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα Μηχανικό να καταθέσει και να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις, την έρευνα, το όραμα, καθώς και τις ανακοινώσεις του, για τα θέματα που διαπραγματεύεται το Συνέδριο.

Η Αρχιτεκτονική και ο Τουρισμός είναι οι 2 κεντρικές έννοιες που θα πρέπει να διαπραγματευτούν έντεχνα όλοι οι Εισηγητές του Συνεδρίου, θέτοντας τις βάσεις για μία διάδραση μεταξύ των παραπάνω εννοιών οι οποίες θα πρέπει να εξελίσσονται ταυτόχρονα και από κοινού. Σκοπός των Συνεδρίων είναι να τεθεί ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, ενώ στόχος είναι η εδραίωση Διεθνών Συνεδρίων Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού που θα αποτελούν ισχυρό θεσμό στην Ελλάδα, προσελκύοντας επισκέπτες από όλον τον πλανήτη. Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι (πέραν των εισηγητών που θα επιλεχθούν από την Επιτροπή) αναγνωρισμένοι Αρχιτέκτονες από όλον τον κόσμο.

Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού απευθύνονται σε όλους τους Αρχιτέκτονες και τους Μηχανικούς του κόσμου,  σε όλους όσους ασχολούνται με τον Τουρισμό, καθώς και σε ολόκληρη την κοινωνία ανεξαρτήτως μορφωτικού υποβάθρου. Θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση ο κ Γιώργος Στασινός (Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας), ο κ Γιάννης Γλυνός (Πρόεδρος ΤΕΕ Π.Τ. Δωδεκανήσου) και ο κ Γιώργος Σκιαδόπουλος (Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου):

«Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Π.Τ. Δωδεκανήσου και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου προσκαλούν τους Μηχανικούς όλης της χώρας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως Εισηγητές στο 3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, να αποστείλουν εκτεταμένες περιλήψεις των εισηγήσεών τους.

Η θεματολογία αποστολής των εισηγήσεων είναι :

  1. Θεματικός Τουρισμός.
  2. Αειφόρος Σχεδιασμός – Οικολογική Αρχιτεκτονική.
  3. Βραβευμένο – διακεκριμένο (υλοποιημένο ή μη) έργο συναφές με τον Τουρισμό.
  4. Η σχέση των φυσικών πόρων και των Υποδομών με την Τουριστική ανάπτυξη.

 Οι εισηγήσεις που θα αποσταλούν θα εξεταστούν και κατόπιν θα προκριθούν από αρμόδια κοινή επιτροπή μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Π.Τ. Δωδεκανήσου και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Οι εισηγήσεις που θα επιλεχθούν θα παρουσιαστούν στο 3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού.

 Δικαίωμα αποστολής εισηγήσεων (εκτεταμένων περιλήψεων) έχουν όλοι οι διπλωματούχοι Έλληνες μηχανικοί. Προθεσμία υποβολής των εισηγήσεων ορίζεται η 05/06/2018, ενώ η Επιτροπή θα έχει συνεδριάσει και θα έχει προκρίνει τις τελικές εισηγήσεις έως τις 11/06/2018.

Οι εισηγήσεις (εκτεταμένες περιλήψεις) θα πρέπει να αποσταλούν στο email sunedrio.rodos@gmail.com μέχρι τις 05/06/2018, και να είναι έκτασης έως 1000 λέξεων. Ο εισηγητής θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το θέμα του εντός 12 λεπτών.

 Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού αποτελούν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Το 1ο Συνέδριο είχε συνδιοργανωθεί τον Οκτώβριο του 2015 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, προσελκύοντας 450 συνέδρους.

Το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού συνδιοργανώθηκε το 2017 από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου,  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, καθώς και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Είχε την Αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), του Υπουργείου Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) και της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ). Στρατηγικοί συνεργάτες και συνεπιμελητές ήταν το ηλεκτρονικό περιοδικό Archisearch.gr, ενώ προσέλκυσε 550 συνέδρους. Μεταξύ των ιδιαίτερα επιφανών ομιλητών ήταν Διεθνούς φήμης Αρχιτεκτονικά Γραφεία από όλον τον κόσμο (όπως οι Zaha Hadid Architects, UNStudio, κα). »

 

 

Γιώργος Σκιαδόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Γιώργος Περνάρης Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Νίκος Ζαρίφης Γ. Γραμματέας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Γιάννης Ματσαμάς Ταμίας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Ανθούλα Τσιώκα Μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου