ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπούλιας: ‘Δεν ξεχνιέται και δεν εξωραΐζεται στην πορεία του χρόνου η κατάλυση της Δημοκρατίας’

news room 1 λεπτό ανάγνωση
papoulias

«Δεν ξε­χνιέ­ται και δεν εξω­ρα­ΐ­ζε­ται στην πο­ρεία του χρό­νου η κα­τά­λυ­ση της Δη­μο­κρα­τί­ας, πριν από 47 χρό­νια», ση­μειώ­νει ο Πρό­ε­δρος της Δη­μο­κρα­τί­ας, στο μή­νυ­μά του για την επέ­τειο της 21ης Απρι­λί­ου.

Μή­νυ­μα ιστο­ρι­κής μνή­μης για τη 47η επέ­τειο από το πρα­ξι­κό­πη­μα των Συ­νταγ­μα­ταρ­χών και την επι­βο­λή της δι­κτα­το­ρί­ας έστει­λε ο Πρό­ε­δρος της Δη­μο­κρα­τί­ας Κά­ρο­λος Πα­πού­λιας.

«Δεν ξε­χνιέ­ται και δεν εξω­ρα­ΐ­ζε­ται στην πο­ρεία του χρό­νου η κα­τά­λυ­ση της Δη­μο­κρα­τί­ας, πριν από 47 χρό­νια», ση­μειώ­νει ο Πρό­ε­δρος της Δη­μο­κρα­τί­ας, κά­νο­ντας λόγο για ένα τραυ­μα­τι­κό εθνι­κό βίωμα.

«Όχι μόνο επει­δή η μαύρη επτα­ε­τία κα­τέ­λη­ξε στην τρα­γω­δία της Κύ­πρου, αλλά επί­σης επει­δή η πα­τρί­δα μας έχασε πο­λύ­τι­μο χρόνο πη­γαί­νο­ντας πίσω, αντί για μπρο­στά» επι­ση­μαί­νει ο κ. Πα­πού­λιας.

Ο κ. Πα­πού­λιας στέ­κε­ται στις θυ­σί­ες και τον αγώνα όσων πο­λέ­μη­σαν κατά της δι­κτα­το­ρί­ας, εξαί­ρο­ντας το έργο όσον έχα­σαν τη ζωή τους και την υγεία τους διότι αρ­νή­θη­καν «τη βο­λι­κή ησυ­χία που προ­σφέ­ρει η απά­θεια και η σιωπή».

«Σε μέρες όπως η ση­με­ρι­νή, θυ­μό­μα­στε ότι η Δη­μο­κρα­τία δεν μας χα­ρί­στη­κε, αλλά κα­τα­κτή­θη­κε και δεν υπάρ­χει χωρίς δου­λειά πολλή», κα­τα­λή­γει ο Πρό­ε­δρος της Δη­μο­κρα­τί­ας.

skai.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.