Τοπικές Ειδήσεις

Δεν συζήτησε για τα επιδόματα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου

Απέφυγε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ρόδου να πάρει απόφαση για την καταβολή των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα στους υπαλλήλους αορίστου χρόνου κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση.
Όπως είχε ανακοινωθεί, η Οικονομική Επιτροπή επρόκειτο να πάρει απόφαση για την πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι από τις 20 Δεκεμβρίου 2018 στον Δήμο για τις αποφάσεις των αγωγών που είχαν καταθέσει για το διάστημα 2014 – 2016. Η πρόταση συμβιβασμού είχε γίνει δεκτή και με σύμφωνη εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής επρόκειτο να προωθηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της 28ης Μαρτίου 2019, λόγω ύψους του ποσού της αγωγής, για την λήψη απόφασης για την μη άσκηση – αναίρεση των ένδικων μέσων, σύμφωνα με την δέσμευση της Δημοτικής Αρχής.
Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, η άσκηση έφεσης αποτελεί απαραίτητο στάδιο για τον συμβιβασμό, ενώ οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να καταλήξουν στο ποσοστό των περικοπών που θα αποδεχθούν στο πλαίσιο του συμβιβασμού. Στην εισήγησή του, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Ρόδου αναφέρεται συγκεκριμένα στο άρθρο 72 του Ν.3852/2010 με το οποίο υποχρεώνονται (σύμφωνα με τον Καλλικράτη) οι δημοτικές αρχές να ασκήσουν ένδικα μέσα σε διεκδικήσεις και απαιτήσεις εργαζομένων για επιδόματα κ.λπ.
Προκειμένου λοιπόν να παρθεί η απόφαση για το όριο των περικοπών που αποδέχονται οι εργαζόμενοι, η οικονομική επιτροπή απέφυγε να πάρει απόφαση χθες και θα συνεδριάσει εκτάκτως πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επανέλθουν με συγκεκριμένο αίτημα όσον αφορά το ποσοστό των περικοπών.
Εφόσον καταλήξουν σε συμβιβασμό, πρόκειται να λάβουν άμεσα τα ποσά που διεκδικούν και να μην εμπλακούν σε πολυετείς δικαστικές διεκδικήσεις. Πάντως οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι με το Ν.4447/2016 και το άρθρο 54, δίνεται το δικαίωμα στις δημοτικές αρχές να παραιτηθούν από αυτές τις εφέσεις.
Πάντως οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί τα μέτρα ατομικής προστασίας και γάλα στους συμβασιούχους τόσο στην Καθαριότητα όσο και σε άλλες ειδικότητες καθώς και σε 120 πρώην συμβασιούχους οι οποίοι τώρα έχουν απολυθεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου