Ρεπορτάζ

Αθώος κρίθηκε ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσιες χειρονομίες σε βάρος ανήλικου κατ’ εξακολούθηση

Με απόφαση που έλαβε χθες κατά πλειοψηφία το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου κρίθηκε αθώος ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσιες χειρονομίες σε βάρος ανήλικου κατ’ εξακολούθηση.
Κατηγορήθηκε ειδικότερα για το ό,τι στην Ιαλυσό, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία και πάντως εντός του θέρους του έτους 2018, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, με πρόθεση ενεργώντας, απηύθυνε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικο τον οποίον του έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει.
Ειδικότερα, στον ανωτέρω τόπο και χρόνο κι ενώ ο ίδιος και η σύντροφός του, μητέρα της ανήλικης, ηλικίας τότε 10 ετών, την φιλοξενούσαν για τις θερινές της διακοπές στη Ρόδο, εκείνος, εφέρετο, εκμεταλλευόμενος την περιστασιακή απουσία της συντρόφου του από το σπίτι προκειμένου η τελευταία να μεταβεί στην εργασία της, να θώπευσε επανειλημμένα την ανήλικη στο πίσω μέρος του μηρού λίγο κάτω από τους γλουτούς, ενώ άλλες φορές εφέρετο να την φιλούσε στο λαιμό, δήθεν για να την ξυπνήσει το πρωί.
Με τον τρόπο αυτό, όπως κατηγορήθηκε, προσέβαλε την γενετήσια ελευθερία και αξιοπρέπεια της ανήλικης, την οποία τόσο ο έχων την επιμέλεια αυτής όσο και η ασκούσα το δικαίωμα επικοινωνίας, είχαν εμπιστευθεί σε αυτόν προσωρινά για να την επιβλέπει.
Ως συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας παρέστη η δικηγόρος κ. Ασημένη Βεργή και ως συνήγορος υπεράσπισης ο δικηγόρος κ. Αριστείδης Τσάτσος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου