Τοπικές Ειδήσεις

Συμμετοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + KA2

Όραμα του 3oυ Δημοτικού Σχολείου Ρόδου είναι η προώθηση της Κοινωνικής Υπευθυνότητας και της Αειφορίας, μέσα από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που αφυπνίζουν και ευαισθητοποιούν μικρούς και μεγάλους ως προς την υιοθέτηση υπεύθυνης συμπεριφοράς, διαμορφώνοντας πρότυπα «ενεργών πολιτών».

Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο «The Voices of The Earth» (VOTE) το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με σχολεία από την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Η κάθε χώρα υιοθετεί έναν από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ, γνωστοί ως «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης» και σχεδιάζει αντίστοιχες δράσεις που συνδέονται με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της.

Σκοπός του προγράμματος είναι εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες όλων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να ενώσουν τη φωνή τους για να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο και να γίνουν όλοι αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα.

Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες, μέσα από βιωματικές δράσεις που θα τους φέρουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, να γνωρίσουν τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν επιλέξει, να καταλάβουν τη

σπουδαιότητά τους και την αξία τους για τον άνθρωπο, την κοινωνία και τον πλανήτη μας, να επινοήσουν λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή και να τις εφαρμόσουν.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου θα εργαστεί στον στόχο 11 «Βιώσιμες πόλεις και Κοινότητες» προκειμένου να βοηθήσει τους συμμετέχοντες μέσω της παρατήρησης, του βίωματος, των δράσεων πεδίου και του ομαδοσυνεργατικού παιχνιδιού να ανακαλύψουν τη σημασία της φύσης για την ύπαρξη των έμβιων όντων, να αποκτήσουν αξίες και στάσεις που θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων προτύπων συμπεριφοράς προς το περιβάλλον, να συνειδητοποιούν τις απειλές των ανθρώπινων δραστηριοτήτων για το φυσικό περιβάλλον, να βρίσκουν τρόπους προστασίας του, να απολαύσουν παιχνίδια στη φύση, να αναζητούν τρόπους αρμονικής συνύπαρξης φύσης και ανθρώπου.

Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα αποκομίσουν τα οφέλη της συνεργασίας, της ομαδικής δράσης, της διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης των ποικίλων σχολικών αντικειμένων, ενώ ταυτόχρονα θα τους δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους από το εξωτερικό, αντίστοιχα. Επίσης θα αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη ως προς τη βελτίωση της χρήσης της ξένης γλώσσας, καθώς συχνά θα υπάρχει επικοινωνία με τους εταίρους μας στο εξωτερικό, στην Αγγλική Γλώσσα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-twinning και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter), την αναβάθμιση των ικανοτήτων τους στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και παράλληλα, τη δημιουργική αξιοποίηση των δυνατοτήτων του έργου.

Η εκπαιδευτική ομάδα του έργου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου