Τοπικές Ειδήσεις

Νέες σχολικές μονάδες στην Κάλυμνο, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας

Γιώργος  Χατζημάρκος: «Επενδύοντας στα παιδιά και την παιδεία, επενδύουμε στο μέλλον του τόπου μας. Η νέα γενιά των νησιών μας το αξίζει»

 

Τα εργοτάξια δύο σχολικών μονάδων που κατασκευάζονται στην Κάλυμνο, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, για να διαπιστώσει την πρόοδος των εργασιών.

 

Πρόκειται για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Δήμου Καλυμνίων, προϋπολογισμού 711.000 ευρώ και την επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου, προϋπολογισμού 702.000 ευρώ, η κατασκευή των οποίων ξεκίνησε εντός του τρέχοντος έτους.

 

Το έργο «Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Καλυμνίων»,  αφορά στην κατασκευή ενός σύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού, πλήρως λειτουργικού, με όλες τις απαιτούμενες δομές, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής.  Πρόκειται για διώροφο κτίριο με υπόγειο, συνολικής επιφάνειας ορόφων 352,46 τ.μ., δυναμικότητας 60 νηπίων, εντός οικισμού Πόθιας στην περιοχή Ανάσταση Καλύμνου.

 

Το έργο «Επέκταση 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου – πρώην Καρπάθειο», αφορά το 1ο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου, που προέρχεται από την συνένωση του 1ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκονται σε διαφορετικά οικόπεδα, δυναμικότητας 200 μαθητών. Το έργο προβλέπει την κατεδάφιση, λόγω παλαιότητας, του υφιστάμενου κτίσματος του πρώην 4ου Δημοτικού Σχολείου και την ανέγερση νέου κτιρίου, που θα περιλαμβάνει 4 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αίθουσα σίτισης και θεατρικής αγωγής, γραφεία δασκάλων, βιβλιοθήκη και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

 

Και τα δύο έργα,  με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

 

Μετά την επίσκεψή του στα δύο υπό κατασκευή σχολεία, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Επενδύοντας στα παιδιά και την παιδεία, επενδύουμε στο μέλλον του τόπου μας. Αυτή είναι η σημαντικότερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε. Για να το επιτύχουμε , αξιοποιούμε  στο έπακρο τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς  αλλά και ίδιους πόρους,  κατευθύνοντας ένα  μεγάλο μέρος αυτών σε νέες κτιριακές υποδομές, σε συντηρήσεις και βελτιώσεις  υπαρχόντων σχολικών κτιρίων  και σε εξοπλισμούς των σχολικών μονάδων. Συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθειά μας  να διασφαλίσουμε  σύγχρονες υποδομές και άρτιες συνθήκες εκπαίδευσης. Η νέα γενιά των νησιών μας το αξίζει».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου