Τοπικές Ειδήσεις

Επικοινωνία του κ. Μανώλη Γλυνού με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νεωρίου κ Αντώνη Χατζαντώνη.

Μετά την έκδοση της θετικής απόφασης του Πρωτοδικείου Σύρου, που άνοιξε το δρόμο για την εξυγίανση του Ναυπηγείου Νεωρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων κ Αντώνη Χατζαντώνη.

Κατά την συζήτηση αναλύθηκε το περιεχόμενο της απόφασης αλλά και τα επόμενα βήματα που προβλέπονται στο σχέδιο εξυγίανσης του Ναυπηγείου.      Παράλληλα ο Πρόεδρος κ Χατζαντώνης υπογράμμισε ότι το προσωπικό είναι αποφασισμένο να συμβάλει ώστε το Ναυπηγείο όχι μόνο να παραμείνει βιώσιμο αλλά και να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης ” Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” κ Γλυνός εξέφρασε την βεβαιότητα του, ότι εργαζόμενοι και επενδυτής αποτελούν τους εγγυητές ενός υγιούς και ελπιδοφόρου μέλλοντος για το Νεώριο.

Αναλυτικότερα τόνισε τα εξής:

“Το ανθρώπινο δυναμικό και η τεχνογνωσία του Ναυπηγείου αποτελούν την καλύτερη προίκα για την επόμενη μέρα. Συγχρόνως η παρουσία ενός σοβαρού επενδυτή, που με το εγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης εγγυάται τα δικαιώματα και τα χρήματα των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων προκαλεί ικανοποίηση.

Η διασύνδεση του Ναυπηγείου του Νεωρίου με την επερχόμενη αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της πατρίδας μας και της χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου σε νέα πλοία αποτελεί άκρως θετική εξέλιξη. Το Νεώριο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το σημείο αναφοράς επισκευής και ναυπήγησης σκαφών κάθε είδους που θα σχετίζονται με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς στην Ν.Α. Μεσόγειο. Έτσι το Ναυπηγείο όχι μόνο θα  συνεχίσει τη λειτουργία του αλλά θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.”

Κλείνοντας την συζήτηση ο κ  Γλυνός εξέφρασε αφενός την αισιοδοξία του και την δέσμευση του ώστε να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια από πλευράς Περιφέρειας.

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου