Τοπικές Ειδήσεις

Εντονη διαμαρτυρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου για το “χαράτσι” στις θέσεις στάθμευσης στα φαρμακεία.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου διαμαρτύρεται έντονα για την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου με την οποία επιβάλλεται τέλος κοινοχρήστου χώρου ανά μία θέση στάσης-στάθμευσης σε κάθε φαρμακοποιό. Για τον λόγο αυτό προσέφυγε ενώπιον του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και ζητά την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ορίστηκε το τέλος σε κάθε φαρμακείο, την διαγραφή των ήδη βεβαιωμένων εν αγνοία μας οφειλών και απηύθυνε εγγράφως προς τον Δήμο Ρόδου αίτηση, προκειμένου να επανέλθει και να επανεξετασθεί το ζήτημα από το Δημοτικό Συμβούλιο, να αρθεί και να ανακληθεί η απόφασή του και να παραχωρηθεί σε κάθε φαρμακείο μία θέση στάθμευσης χωρίς καταβολή τέλους κοινοχρήστου χώρου, όπως εξάλλου συνέβαινε έως και σήμερα και όπως συνεχίζει να συμβαίνει σε άλλους δήμους του νομού μας.

Η απόφαση του Δήμου επιφέρει ζημία στην ευρύτερη τοπική κοινωνία και έχει δημιουργηθεί τεράστιο κοινωνικό ζήτημα αφού καθημερινά γινόμαστε δέκτες εντόνων παραπόνων και διαμαρτυριών από ασθενείς πολίτες και χρήστες των υπηρεσιών των φαρμακείων μας σχετικά με τις θέσεις στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν των φαρμακείων μας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχει δυσκολευτεί πολύ η πρόσβασή τους σε αυτά και ταλαιπωρούνται αφού εμποδίζεται η εξυπηρέτησή τους με τεράστιες εις βάρος τους συνέπειες.

Ο Δήμος πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι χρήστης των υπηρεσιών του φαρμακείου είναι ο άνθρωπος που έχει ανάγκη το φάρμακο, άμεση φαρμακευτική περίθαλψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ή ακόμη και πρώτες βοήθειες και να αναγνωρίσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του φαρμακείου ως κοινωνικού θεσμού, το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί και την αναγκαιότητα διευκόλυνσής του. Το φαρμακείο αποτελεί βασικό πυλώνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο οποίο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση, το φάρμακο δε, δεν είναι εμπόρευμα ή αγοραίο προϊόν, είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό με αναντικατάστατο ρόλο στην υγεία του ανθρώπου και ως εκ τούτου πρέπει να είναι εύκολα προσιτό σε κάθε πολίτη.

Είναι εντελώς παράλογο και άδικο να παραχωρείται με την ίδια απόφαση δωρεάν κοινόχρηστος χώρος σε γραφεία πολιτικών κομμάτων, τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς κλπ, για τα οποία δεν συντρέχει κανένας λόγος επείγοντος και προστασίας της υγείας και ταυτόχρονα να επιβάλλεται εις βάρος των φαρμακοποιών τέλος κοινοχρήστου χώρου.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου αντιτάσσεται στην απόφαση αυτή του Δήμου αλλά και σε κάθε είδους τέτοιες πρακτικές, οι οποίες έχουν σκοπό την εξασφάλιση δημοτικών εσόδων υπερβαίνοντας το αναγκαίο και αναλογικό μέτρο, και έχει την ηθική υποχρέωση να προστατεύσει κάθε ασθενή πολίτη αλλά και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μελών του. Ο Δήμος Ρόδου πολύ καλά γνωρίζει την κοινωνική προσφορά του Συλλόγου μας μέσα από ποικίλες δράσεις επί σειρά ετών σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στο δημοτικό κοινωνικό ιατρείο, στον ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας κ.λπ. Έχει κοινωνικό πρόσωπο και γι’ αυτό υποστηρίζει ότι οι δημοτικές αρχές οφείλουν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους με βάση το περί δικαίου αίσθημα, σύμφωνα με τα χρηστά ήθη, με αναλογικότητα και επιείκεια, στο πλαίσιο της αρχής της νομιμότητας της δημόσιας διοίκησης και να αφουγκράζεται τον αδύναμο-ασθενή πολίτη, με τον πόνο του οποίου καθημερινά συμπάσχουμε και συνδράμουμε τα μέγιστα.

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου