Τοπικές Ειδήσεις

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Αποστολή στο ακριτικό Καστελόριζο

Αποστολή στο ακριτικό Καστελλόριζο πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) το Σαββατοκύριακο σε μία προσπάθεια να αποδείξει και εμπράκτως τη στήριξη του ιατρικού κλάδου στους υγειονομικούς που αγωνίζονται στο νησί, αλλά και στους συμπολίτες μας που ζουν απομακρυσμένοι από την υπόλοιπη χώρα.

Σε μία περίοδο με έντονες διπλωματικές διεργασίες, ο ΠΙΣ θέλησε να επισκεφθεί το ακριτικό μας νησί, ώστε να στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι στο Καστελλόριζο χτυπά η καρδιά της Ελλάδος.

Η πολυπληθής αποστολή του ΠΙΣ επισκέφθηκε το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο και το Δημαρχείο του νησιού, ενώ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τις αρχές του νησιού.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του, ότι το Καστελλόριζο χρειάζεται άμεσα υγειονομική ενίσχυση, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού να μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας, σε μία περίοδο έντονων πολιτικών αναταράξεων, αλλά και υγειονομικής κρίσης που η βοήθεια σε κάθε επίπεδο είναι επιβεβλημένη.

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου του Καστελλορίζου και εφεξής θα ενισχύσει έμπρακτα τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση των ιατρών που υπηρετούν εκεί» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ.

Η επίσκεψη στο Καστελλόριζο ολοκλήρωσε σειρά επισκέψεων και επαφών την Παρασκευή και το Σάββατο στα Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ο Προέδρος του ΠΙΣ με τον Προέδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου είχαν συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Ρόδου κ.Αντώνη Καμπουράκη, ενώ ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.

Ταυτόχρονα ο Γενικός Γραμματέας του ΠΙΣ συνοδευόμενος από το μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ κ.Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο, συμμετείχε σε αντίστοιχες συσκέψεις στην Κω. Στην Κω συναντήθηκε με τον έπαρχο του νησιού κ.Ιωάννη Καμπανή, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή ορκωμοσίας των αριστούχων φοιτητών ιατρικής που διοργάνωσε το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα.

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του ΠΙΣ συνοδευόμενος από τον Ταμία του ΠΙΣ κ.Ψυχογυιό, επισκέφθηκαν την Κάλυμνο όπου συναντήθηκαν με τον έπαρχο κ. Εμμανουήλ Μουσελλή, τον Δήμαρχο κ.Δημήτριο Διακομιχάλη, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου κ.Γεράσιμο Αποστολάτο, το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου και εκπροσώπους των Νοσοκομείων Καλύμνου και Λέρου.

Το συμπέρασμα της περιοδείας είναι ότι η νησιωτική Ελλάδα χρειάζεται ιδιαίτερες ρυθμίσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της υγείας των κατοίκων, για τις οποίες ο ΠΙΣ δεσμεύτηκε ότι θα επεξεργαστεί άμεσα προτάσεις.

Στην αποστολή συμμετείχαν:

Το προεδρείο του ΠΙΣ: ο Πρόεδρος κ.Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, η A’ Αντιπρόεδρος κα.Άννα Μαστοράκου, ο B’ Αντιπρόεδρος κ. Παύλος Καψαμπέλης, ο Γεν. Γραμματέας κ.Γεώργιος Ελευθερίου, ο Ταμίας κ.Βασίλειος Ψυχογυιός, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ κ.Χάρης Βαβουρανάκης και ο Αντιπρόεδρος της UEMS (Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών) κ.Ανδρέας Παπανδρούδης. Την αποστολή συνόδευε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ.Ηλίας Τσέρκης, ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Μιχαήλ Νικ. Βολονάκης, καθώς και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπή του ΚΕΣΥ κ.Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου