Με την οργισμένη αντίδραση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη που συμπαρατάχθηκε με τις αιτιάσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τις διαδικασίες fast-truck που ακολουθεί η κυβέρνηση σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες, ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο κ. Παναγούλης εξέφρασε τη έντονη δυσαρέσκεια του για τη σύμπτυξη του χρονοδιαγράμματος. «Έλαβα σήμερα το πρωί 342 σελίδες για τις οποίες πρέπει να τοποθετηθώ. Η διαδικασία είναι απαράδεκτη και ως εκ τούτου αποχωρώ»

Ανάλογα ήταν τα «κατηγορώ» της αντιπολίτευσης.

«Αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια» φώναξε ο Κώστας Τζαβάρας από την ΝΔ την στιγμή που ο Γιώργος Αυγενάκης (εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης) ζητούσε εξηγήσεις, υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχουν δεσμευτικές προθεσμίες ως προς τη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του Θόδωρου Παπαθεοδώρου (ΠΑΣΟΚ). Ο Γιώργος Αμυράς (ΠΑΣΟΚ) από την πλευρά του έθεσε μια άλλη διάσταση. Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο έχει άλλες «ουρές» που είναι άσχετες με το κύριο «σώμα». Αναφέρθηκε σε διατάξεις για πρατηριούχους, εστιάτορες, εργολήπτες. Το ίδιο θέμα έθιξε και ο Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ) ο οποίος τόνισε ότι το νομοσχέδιο περιέχει άρθρα πέραν εκείνων που ήταν στη διαβούλευση.

Η ένταση εντός της αίθουσας ήταν τόσο μεγάλη που η πρόεδρος της επιτροπής Χαρά Καφαντάρη διέκοψε τη συζήτηση για να υπάρξει εκτόνωση.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος εξήγησε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα επειδή η επόμενη θα είναι μισή λόγω της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, υπενθύμισε ότι το νομοσχέδιο αναρτήθηκε σε διαβούλευση από το Καλοκαίρι και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί ανοικτό διάλογο και ευρύτερες συναινέσεις.

Η απόφαση της προέδρου της επιτροπής Χαρά Καφαντάρη να ζητήσει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας σε σχέση με τη διαδικασία που θα ακολουθείτο, προκάλεσε νέα αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ καλούσε την πρόεδρο της επιτροπής να απαντήσει αν βρίσκονται εντός της αιθούσης και βουλευτές μη μέλη των επιτροπών.

Η επιμονή του οδήγησε την κυρία Καφαντάρη στην ονομαστική ανάγνωση των μελών της επιτροπής.

Τελικά 37 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της εισήγησης της κυβέρνησης (το νομοσχέδιο να ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο με τη διαδικασία του επείγοντος) και 21 κατά.

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ