Στην εκτίμηση ότι η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία μέχρι το τέλος του χρόνου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δεν θα επηρεάσει τη ροή Ρώσων τουριστών προς τη χώρα μας προβαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Όπως επισημαίνει στη «Ν», οι Ρώσοι που δεν θα πάνε τελικά στην Τουρκία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτούν την Ελλάδα σε περίοδο high season.

Ανησυχία για Σάμο – Λέσβο

Επιπλέον, ο κ. Ανδρεάδης εκφράζει την ανησυχία του για τη στάση που θα κρατήσουν οι ίδιοι οι Τούρκοι μετά το πραξικόπημα.

Στην Ελλάδα αναμένουμε περίπου 1,2 εκατ. Τούρκους τουρίστες συνολικά. Στους Τούρκους άλλωστε βασίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό και νησιά όπως η Σάμος ή η Λέσβος.

Η κρουαζιέρα

Αντίθετα, οι ελληνικοί προορισμοί αναμένεται να ενισχυθούν από τις ακυρώσεις προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων σε λιμάνια της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, η Royal Caribbean, η Carnival και η Celebrity  αντικατέστησαν τις προγραμματισμένες προσεγγίσεις τους στο Κουσάντασι με γειτονικά λιμάνια της Ελλάδας ή με επιπλέον ημέρες στη θάλασσα.
Ακόμα ένα θετικό είναι οι κρατήσεις last minute στο 15νθήμερο του Ιουλίου, που όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ είναι σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Ο κ Ανδρεάδης χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά «αίνιγμα για δυνατούς λύτες» και σημειώνει ότι θα κριθεί στο νήμα.

Βρετανία

Ανοικτό αφήνουν το ενδεχόμενο να μειώσουν τα προγράμματά τους προς την Τουρκία για το 2017 βρετανικοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί όπως ο Classic Collection.

Αλλά και η Sunvil Holidays αναφέρει ότι δεν έχει κρατήσεις για Τουρκία ακόμα και για το φετινό θερινό πρόγραμμα.

Ναυτεμπορική

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ