Ρεπορτάζ

Εμπλοκή και με την μίσθωση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στις Πηγές Καλλιθέας

Μετά τις εμπλοκές που έχουν ανακύψει αναφορικά με την επιχειρούμενη «απαλλοτρίωση» των ιαματικών Πηγών Καλλιθέας σε νεοσύστατη ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας», την μη μεταγραφή της κυριότητας του μνημείου στην ιδιοκτησία του Δήμου Ρόδου και την έλλειψη σχετικής διαπιστωτικής πράξης της ΕΤΑΔ καθώς και τον χαρακτηρισμό ως κοινόχρηστου του μεγαλύτερου τμήματος του μετά την χάραξη του αιγιαλού από το έτος 2012, νέα εμπλοκή σημειώθηκε και με την μίσθωση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Την 16η Δεκεμβρίου 2021 το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΡΜ ΑΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου αναδόχου εκμετάλλευσης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργεί η εταιρεία εντός του πολιτιστικού μνημείου των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας.
Ως πιθανές μορφές εκμετάλλευσης καθορίστηκαν, εναλλακτικά, είτε αυτή της ανάθεσης της επιχειρηματικής διαχείρισης του καταστήματος σε τρίτο οικονομικό φορέα κατά τις διατάξεις του ν. 4413/2016, είτε της υπεκμίσθωσής του σε τρίτο οικονομικό φορέα κατά τις διατάξεις του π.δ. 270/1981.
Επειδή ωστόσο η κυριότητα του πολιτιστικού μνημείου των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας ανήκει θεωρητικά στον Δήμο Ρόδου, ο οποίος το παραχώρησε στην εταιρεία μόνον προς χρήση και εκμετάλλευση και με δεδομένο ότι μία από τις προτεινόμενες μορφές εκμετάλλευσης του καταστήματος είναι αυτή της υπεκμίσθωσης, ζητήθηκε από την δημοτική αρχή από τον πρώην πρόεδρο της εταιρείας κ. Τάσο Σπανό, η συναίνεση του φορέα.
Ο χρόνος ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την ανάδειξη αναδόχου με τη διαδικασία της παραχώρησης υπηρεσίας κατά τον ν. 4413/2016 υπολογίζεται σε περίπου πέντε μήνες από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής διακήρυξης, ενώ ο αντίστοιχος χρόνος για την ανάδειξη μισθωτή υπολογίζεται σε περίπου δύο μήνες από την αντίστοιχη ημερομηνία δημοσίευσης.
Ελλοχεύει έτσι ο κίνδυνος να μην είναι έτοιμη η εταιρεία για την εγκατάσταση του νέου εκμεταλλευτή του καταστήματος πριν την έναρξη της επόμενης θερινής τουριστικής περιόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου